FUNERAL FOR MY 20S

„I felt a Funeral, in my brain…”, Emily Dickinson

Kažu da jednom kada održiš pogreb, možeš krenuti dalje. U svojoj 29. godini zabilježila sam mnoge događaje koje sam proživjela, za koje mi se učinilo da simboliziraju moje dvadesete. Svaka je pjesma priča, svaka scena predstavlja neki događaj, a sve što se događa na pozornici već se dogodilo. Publici se prikazuje samo djelić uspomena koje predstavljaju to razdoblje za sve nas. Jedna godina u životu, posljednja godina jedne ere, ponovno proživljena i prikazana na sceni. Riječ je o proučavanju naše mladosti, boli, pogrešaka i, kako vrijeme odmiče, sve boljih izbora. O iskapanju prošlosti da bismo ju jednom zauvijek pokopali.

Predstava Funeral for My 20s izvorno je osmišljena s plesačicom Susanne Grau, a prvi put na sceni zaživjela je 2013. na festivalu Katalyst u Kölnu (Njemačka). Ta predstava ponovno je postavljena 2016. s plesačicom Molly Johnson u Kanadi i 2019. s Koraljkom Begović u Hrvatskoj.


Koreografkinja / kostimografkinja / scenografkinja / tekst: Sabina Perry
Izvođačica: Koraljka Begović
Oblikovatelj svjetla: Gabriel Cropley / Sabina Perry
Tehničar svjetla: Bojan Gagić
Glazba: Crystal Castles, Aaron Neville, The Smiths, The Velvet Underground

Financirali: Stadt Köln, Toronto Arts Council, Ontario Arts Council, Canada Council for the Arts, ZAIK, Quartier am Hafen, HUB 14, Citadel Toronto.

Hrvatska izvedba financirana je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Premijera: 29. rujna 2019. u Laubi

HVALA: Miji Zalukar, Zagrebačkom plesnom centru, Studiju Chekhov

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.