FREE STANDING

gostovanje

Studio 25, međunarodna mreža Pan-Adria i HKD na Sušaku kao njezin član predstavljaju plesno-kazališnu predstavu Free Standing. Predstavu na scenu postavljaju četvero vrsnih umjetnika – Maša Kagao Knez, Kajo Lin J. Avguštin, Joseph Nzobandora – Jose i Kany Obengo.

Autori propituju različite dimenzije odnosa koje ostvarujemo jedni s drugima. Tko je od nas samostalan? Tko lako stoji sam? Hoda sam. Sjedi sam. Pleše sam. Ja sam. Bez druge, drugoga, drugih… S kim sam u odnosu, s kim to želim ili ne želim? S kim sam isprepleten, svjesno ili nesvjesno? Tko sve ima utjecaj na nas? Na koga mi utječemo? Kakvo sve to ima značenje?

Mnogo pitanja i to značajnih. U svijetu koji je isprepleten i sve ovisi jedno o drugom, nema povratka i bijega od mnoštva krikova. Biti – znači biti u odnosu.

Pan-Adria nova je međunarodna mreža koju čine Zavod EN-KNAP, Hrvatski kulturni dom na Sušaku, KUD Moment, SNG Nova Gorica i Zagrebački plesni centar. Mreža je novost na sceni izvedbenih umjetnosti u području plesnog stvaralaštva, a za cilj ima potporu kvalitetnim regionalnim produkcijama u nastajanju. Stvorena je kako bi pomogla umjetnicima u samoj produkciji, ali i postprodukciji plesnih izvedbi, ojačava suradnju njezinih članica i daje veću vidljivost plesu u širem smislu i društvenoj okolini.


Autori i izvođači: Maša Kagao Knez, Kaja Lin Jagodič Avguštin, Joseph Nzobandora-Jose i Kany Michel Obengo
Autor glazbe: Joseph Nzobandora-Jose
Oblikovatelj svjetla: Danilo Pečar
Kostimografkinje: Katja Somrak i Dominika Zver
Produkcija: Studio 25
Koprodukcija: Mreža PAN-ADRIA (Zavod EN-KNAP,  HKD,  KUD Moment,  SNG Nova Gorica i Zagrebački plesni centar) i PTL (Plesni teatar Ljubljana).
Pokrovitelji: MK, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Maribor, Mestna občina Gorica, Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.