FESTIVAL SVJETLA – U svjetlu mogućnosti

U svjetlu mogućnosti / Zagrebački plesni centar; UNICEF-ov Muzej Realnosti

UNICEF-ov Muzej realnosti interaktivnim iskustvima osvjetljava životne stvarnosti djece, svjetlima kakva većina nas nikada nema prilike vidjeti.
Dodirnite svjetla koja nemoguće čine mogućim i osjetite kako, kada se svjetla ugase, nevidljivo može postati vidljivim. Doživite stvarnost očima onih koji vide drugačije od vas i otkrijte beskrajni spektar mogućnosti koje nas povezuju, zrakama svjetlosti koje probijaju predrasude i zauvijek mijenjaju živote.

Autor: UNICEF


FESTIVAL SVJETLA ZAGREB
16.03. – 20.03.2022.

Što je život bez umjetnosti svjetla, te nove umjetničke discipline koja je iz muzejskih prostora izašla van, na ulicu, među ljude… Umjetnici svjetla upotrebljavaju grad kao slikarsko platno, njegove zgrade i spomenike, njegovo noćno nebo, njegova šetališta i trgove. Svjetlom stvaraju inovativnu umjetnost koja utječe na naše emocije.
Umjetnost, dizajn, spektakl, zabava, arhitektura, sve je to Festival svjetla. Festival dobrih emocija i lijepih prizora zbog kojeg je svijet oko nas barem na trenutak potpuno drugačiji, šareniji, blještaviji.
U sve više gradova diljem svijeta Festivali svjetla postali su tradicijom. Kreativni majstori podarili su novi život znanim gradskim simbolima zaodjenuvši ih u živopisne boje. U Zagrebu je prvi Festival svjetla održan 2017. godine. Proljeće se slavilo spiralnim svjetlosnim objektima, svjetlosnom harfom, laserskim labirintom…
Zagrebački Festival svjetla događaj je koji najavljuje turističku sezonu i vabi na uživanje na otvorenom u proljetnim večerima u inovativnoj umjetnosti i čaroliji svjetla, razigranog i radosnog. Ovaj je Festival još jedan razlog za posjet Zagrebu.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.