FESTIVAL SVJETLA 2023.

Što je život bez umjetnosti svjetla, te nove umjetničke discipline koja je iz muzejskih prostora izašla van, na ulicu, među ljude… Umjetnici svjetla upotrebljavaju grad kao slikarsko platno, njegove zgrade i spomenike, njegovo noćno nebo, njegova šetališta i trgove. Svjetlom stvaraju inovativnu umjetnost koja utječe na naše emocije.

Umjetnost, dizajn, spektakl, zabava, arhitektura, sve je to Festival svjetla. Festival dobrih emocija i lijepih prizora zbog kojeg je svijet oko nas barem na trenutak potpuno drugačiji, šareniji, blještaviji.

U sve više gradova diljem svijeta Festivali svjetla postali su tradicijom. Kreativni majstori podarili su novi život znanim gradskim simbolima zaodjenuvši ih u živopisne boje. U Zagrebu je prvi Festival svjetla održan 2017. godine. Proljeće se slavilo spiralnim svjetlosnim objektima, svjetlosnom harfom, laserskim labirintom…

Zagrebački Festival svjetla događaj je koji najavljuje turističku sezonu i vabi na uživanje na otvorenom u proljetnim večerima u inovativnoj umjetnosti i čaroliji svjetla, razigranog i radosnog.

Ovaj je Festival još jedan razlog za posjet Zagrebu.

 

 


Festival svjetla u Zagrebačkom plesnom centru, 15. – 19. ožujka 2023., od 18 do 23 h.

Više o programu doznajte na mrežnoj stranici Festivala.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.

Trailer: