E=mc² (Volim Fiziku)

Četvero tinejdžera okupilo se na zajedničkom učenju pred ispit iz fizike. Gradiva je po običaju puno, a vremena malo naravno, neki već sve znaju napamet i samo se prave važni, a ostali tapkaju u mraku dok im misli lutaju o puno važnijim životnim pitanjima od jedne suhoparne, dosadne i zamorne fizike.

Toliko zamorne da polako, formulu po formulu, definiciju po definiciju svi do jednoga padnu u san. Pa čak i oni koji sve već znaju napamet i samo se prave važni. Učenje je izgleda završilo neslano za naše društvance – ili možda nije?

Naša četvorka budi se odjednom unutar sna i to zajedničkog sna! Ubrzo otkrivaju kako sile o kojima su upravo maloprije učili u snu djeluju upravo pomoću njih i kako oni sami djeluju samo pomoću sila fizike. Njihova tijela kao da su postala dijelom nekog velikog pokusa ili prikaza fizikalnih zakonitosti. Pa to je zakon!

E=mc2 plesna je predstava koreografkinje Zrinke Lukčec inspirirana osnovnim zakonima fizike, istovremeno istražujući njihovu primjenu u plesu i tijelu plesača. Predstava je namijenjena djeci i mladima, kao i odraslima koji traže način kako da se napokon – ili ponovno – zaljube u fiziku.


Koreografija: Zrinka Lukčec Kiko

Dramaturgija: Rona Žulj

Plesači: Ognjen Vučinić, Petra Valentić, Petra Chelfi i Andreja Jandrić

Oblikovanje zvuka: Damir Šimunović

Oblikovanje svjetla: Milan Kovačević

Produkcija: Zagrebački plesni ansambl u suradnji s Hrvatskim institutom za pokret i ples

Pokrovitelji: Grad Zagreb i Ministarstvo kulture

Trajanje: 40 min

Datum premijere: 30. rujna 2012.

 

CIJENA ULAZNICE: 

40 KUNA / 30 kuna strukovne udruge , učenici, studenti, umirovljenici

25 kuna organizirana prodaja (grupa od minimalno 10 ljudi)

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.