DINDIM, O NJEŽNOSTI

Sunčano popodne, rana jesen u Rio de Janeiru, doba obilnog hranjenja pred zimu na južnoj polutki Zemlje, gdje zime nisu oštre, već sjetne. Tamo živi jedan sasvim običan čovjek, starac naborane tvrde kože i mekog srca. Joao živi usamljen, skroman život, i ne traži nikoga. No život mu je odlučio promijeniti put. Jedan sasvim neobičan događaj preokrenuo je njegovu sudbinu naglavačke.

Priča je to o nenadanom i nesvakidašnjem prijateljstvu koje mijenja život, tjera na smijeh i topi srca. Ako ste mislili da je nemoguće da čovjek i pingvin budu najbolji prijatelji, prevarili ste se. Upravo ta dva pomalo nespojiva bića sasvim slučajno postat će nerazdvojna. To je dokaz da prijateljstvo ne poznaje granice, forme i oblike, da ruši predrasude i gradi mostove između svih živih bića.

Lutkarska predstava Dindim, o nježnosti nastala je prema istinitom događaju u Rio de Janeiru, gdje jedan starac postaje obitelj jednom mageljanskom pingvinu, a ta je nevjerojatna priča prikazana kroz čaroliju lutkarskog kazališta.

UMJETNIČKA ORGANIZACIJA GLLUGL, VARAŽDIN, REPUBLIKA HRVATSKA

Umjetnička organizacija GLLUGL osnovana je krajem 2015. godine. Naziv GLLUGL, kao akronim triju izvedbenih umjetnosti – glume, lutkarstva i glazbe, jasno označava područja djelovanja organizacije. Idejni začetnici GLLUGL-a glumci i lutkari Filip Eldan, Nikša Eldan, Katarina Arbanas, redateljica, glumica i lutkarica Tamara Kučinović, dramska pedagoginja Renata Eldan te glazbenik Petar Eldan vodili su se idejom obogaćivanja kulturnog života grada Varaždina, ali i šire. Cilj GLLUGL-a jest svojim djelovanjem zainteresirati mlade i djecu za kulturu i umjetnost ne zanemarujući pritom zrele generacije.

 

ULAZNICE MOŽETE REZERVIRATI I KUPITI ovdje


Redateljica: Tamara Kučinović

Tekst: Tamara Kučinović i ansambl

Scenografija: Petar Nevžala

Lutke: Ivana Živković, Sheron Pimpi–Steiner

Glazba: Marko Hrašćanec

Oblikovanje zvuka: Petar Eldan

Oblikovanje svjetla: Tamara Kučinović

Igraju: Nikša Eldan, Sara Ipša, Goran Guksić

Pripovjedač: Zvonko Zečević

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.