CARTE BLANCHE – 55. PIF 2022.

Michal Svironi spaja umjetnost i kazalište kako bi stvorila šareni kolaž odvojenosti. Širokim potezima boja stvara likove koji su je se dojmili. Udahnjuje im život, a oni u jezivoj povorci pune pozornicu. Svaki je lik kreacija za sebe koja prolazi kroz dimenzije kako bi ispričala svoju priču. Okruženi krhkim, višegeneracijskim, duhovitim i poetskim kolažom pitamo se što nam ostaje od prošlosti i što ćemo ostaviti iza sebe? Je li uopće moguće biti tabula rasa?

MICHAL SVIRONI, PARDES HANA KARKUR, DRŽAVA IZRAEL

Michal Svironi – kreatorica, klaunica, lutkarica i izvođačica. Ona je vodeća, nagrađivana, neovisna kazališna kreatorica koja živi u Tel Avivu. Razna njezina djela posljednjih se dvadeset godina izvode u 20 zemalja diljem svijeta (u Europi, na Dalekom istoku i u Africi).

Ima osobni i komunikativni kazališni stil, a služi se raznim žanrovima i humorom. Svironi spaja kazališnu umjetnost s različitim zanatima, a najviše razine tog spoja dosegla je u svojem posljednjem performansu, Carte Blanche, u kojem kombinira plastičnu umjetnost s kazalištem kako bi stvorila jedinstven scenski jezik koji naziva slikarsko kazalište.

Diplomirala je na akademiji Ecole Jacques Lecoq i sveučilištu La Sorbonne, a učila je od klauna majstora Erica Blueta. Njezino je kazalište u stalnoj potrazi za inovativnim načinima izražavanja dubokih psiholoških procesa i njihove transformacije u kazališne događaje. Njezin je svemir poetski i apstraktan, apsurdan i dojmljiv. Specijalizirala se interaktivnost i stvara za unutarnje i vanjske prostore.

Utorak, 20. rujna; 20.00 sati; Zagrebački plesni centar; za odrasle; 60 minuta; na engleskom


Autorica i izvođačica: Michal Svironi
Suautor i skladatelj originalne glazbe: Yoni Tal
Oblikovanje scene, rekvizita i lutaka: Leonid Alisov
Dramaturgija: Miki Mevorach
Produkcija: Shani Luzon za EVE – Udruženje neovisnih stvaratelja kazališne i izvedbene umjetnosti
Partneri: Izraelsko Ministarstvo kulture, Državna lutrija, Zaklada Rabinovitch
Priznanja: zahvala Danieli Michaeli

Sudjelovanje uz potporu Veleposlanstva Države Izrael u Zagrebu.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.