AUTARCIE (….)

Autarcie (….) je strateška igra u kojoj se tijekom 50 minuta četiri plesačice predaju neobuzdanom ritualu kombinirajući frontalno plesanje i slobodno kretanje. Koristeći se tehnikama breakinga, poppinga i waackinga u stvaranju apstraktnog vokabulara, svaka od njih nameće se svojom jakom osobnošću i upušta u potragu za teritorijem, savezništvom i hijerarhijom. U prednjem dijelu scene okupljaju se, ujedinjuju i izvode ratnički ples usmjeren prema publici. Unutarnji rad tog nemirnog plemena, obilježen odnosima moći i traženjem moguće harmonije, na sceni se odražava u pulsirajućem, razuzdanom ritmu udaraljki.

* Breaking: uglavnom se izvodi na podu i temelji na centrifugalnim, akrobatskim pokretima.

Popping: prepoznaje se po eksplozivnom plesnom stilu koji se temelji na mišićnoj izolaciji i izdvajanju, na linearnim figurama, slomljenim oblicima i tjelesnim iluzijama. Lomovi i kontrasti osnovni su obrasci: fluidno i opušteno kretanje izmjenjuje se s kontrakcijama i zaustavljanjima.

Waacking: pleše se na disco ili funk-glazbu, izvode se brzi pokreti rukama naprijed-natrag i izmjenjuju s elegantnim poziranjem.

Predstava Autarcie (….) financirana je s pomoću stipendije za pisanje (Aide à l’écriture) koju je dodjeljuje francusko Društvo dramskih autora i skladatelja, Beaumarchais-SACD.

U suradnji s Nacionalnim plesnim centrom – korištenje plesnog studija.

Plesnu skupinu par Terre podupiru Regionalna uprava za kulturne poslove Île-de-France, Regija Île-de-France, departmana Val-de-Marne i Seine-Saint-Denis.

Anne Nguyen do 2018. angažirana je kao vanjska suradnica u Nacionalnom plesnom kazalištu Chaillot. Dobitnica je nagrade Novi talent u koreografiji (2013) francuskog Društva dramskih autora i skladatelja te odličja Vitez reda umjetnosti i književnosti (2015).

www.compagnieparterre.com

Trajanje: 50 min

Prikladno za sve gledatelje, od šest godina naviše

CIJENA ULAZNICE: 50,00 kn

Cijena ulaznice za članove strukovnih udruga UPUH i PULS, polaznike edukativnih programa: 40,00 kn

Cijena ulaznice za grupne posjete: 30,00 kn


Koreografija: Anne Nguyen

Izvedba: Sonia Bel Hadj Brahim ili Anne Nguyen, Magali Duclos, Linda Hayford, Valentine Nagata-Ramos (u alternaciji Farrah Elmaskini ili Konh-Ming Xiong)

Glazba (skladba i udaraljkaška izvedba): Sébastien Lété

Oblikovanje svjetla: Ydir Acef

Umjetnički savjet: AragoRn Boulanger, Jim Krummenacker

Oblikovanje kostima: Courrèges

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.