Alien EXPress

Skočite na zvjezdani vlak koji vas vodi na put preobrazbe. Pretvaranjem Davida i Golijata u kentaure, penjanjem na planinu ili pjevanjem ljubavne pjesme, Žigan Krajnčan i Gašper Kunšek mame snovolike maštarije na pozornicu. Alien Express je razoružavajuć i napet duet koji prelazi iz dvojnosti u jedinstvo, čvrsto usidren u osvježavajućem prijateljstvu.

ALIEN EXPress je živa, uvijek promjenjiva izvedba, ili takozvana: strukturirana improvizacija, koja se uvijek iznova prilagođava svakoj situaciji / izvedbi. To je metoda u kojoj umjetnici i izvedba zajedno rastu, uče i dosežu što je više moguće, dok istovremeno ostaju ukorijenjeni u zemlju. Unutarnja okolnost za zajedničko stvaranje je PRIJATELJSTVO, zato što je započelo kao prijateljstvo i ostaje prijateljstvo bez obzira na predstavu. Osnovno status izvedbe je duet prijateljstva, s mogućnošću za trio. Dodali smo svjetlo s kojim nam je Borut Bučinel (dizajner svjetla) otvorio oči za različite pristupe prostoru i igranje svjetlom i sjenama.

Kada bi publika davala vlastite komentare na predstavu, uvijek je bilo nešto što je svaki gledatelj percipirao jednako. U pokušaju postizanja telepatske komunikacije među nama; (ALIEN EXPress) ta vrsta sposobnosti se stalno prenosi na publiku. U nastojanju dostizanja zajedničke duševne i duhovne ekspresije tražimo unutarnje obrasce bivanja ljudima i zajedništva. Bivanja prijateljima.


Autori i izvođači: Žigan Krajnčan i Gašper Kunšek

Glazba: Kristijan Krajnčan

Oblikovanje svjetla: Borut Bučinel

Fotografija: Borut Bučinel

Mentor: Kaja Lorenci

Producentica: Nataša Zavolovšek

Produkcija: Flota, Ljubljana

Koprodukcija: Plesni teater Ljubljana

Sufinancirano sredstvima Općine Grada Ljubljana

www.flota.si

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=339&v=bNcLYbrcu90