ALEKSANDRA JANEVA IMFELD i PRAVDAN DEVLAHOVIĆ:
oD taDa Do saDa (HR)

Od tada do sada autorsko je djelo Aleksandre Janeve Imfeld i Pravdana Devlahovića koje uprizoruje trenutke iz sjećanja na njihov zajednički rad na sceni, u dvorani i oko nje tijekom posljednjih 25 godina. To je prostor za njihovu zajedničku nostalgiju u pokretu.

 

Aleksandra Janeva Imfeld rođena je u Makedoniji 1975. Završila je Školu za ritmiku i ples Ane Maletić u Zagrebu. Studirala je ples u Bruggeu i Lieru te kao stipendistica programa danceWEB 1998. u Beču i u skupini Jennifer Muller u New Yorku. Godine 2012. završila je poslijediplomski program a.pass (Advanced Performance and Scenography Study) u Bruxellesu. Jedna je od inicijatora Nomadske plesne akademije i suosnivačica Nomadske plesne akademije Hrvatska koja se bavi decentralizacijom plesa i zalaže za nove modele suradnje u području suvremenog plesa.

 

Pravdan Devlahović rođen je u Zagrebu 1972. Od 1996. do 2001. redovito trenira kod Kiline Crémone, podučavateljicom tehnike Cunningham, poslije s njom i surađuje. Istodobno sudjeluje na brojnim seminarima i radionicama domaćih i stranih plesača i koreografa.

Bio je član Studija Mare (1991–1996), Zagrebačkog plesnog ansambla (1997–2000) te BADco. (2000–2010), čiji je i suosnivač. Dugogodišnji je suradnik koreografkinje Irme Omerzo.

Od 2006. predaje Scenski pokret na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Dobitnik je Nagrade hrvatskog glumišta za izvedbu u predstavi Stanje br. 2 (2008) i Nagrade Udruge plesnih umjetnika Hrvatske za doprinos plesnoj umjetnosti (2010).

 

Cijena ulaznice: 50 kn / 25 kn s popustom*

Dvostruki portret / Love will tear us apart – 60 kn / 40 kn s popustom*

Festivalska ulaznica (tri predstave) – 100 kn / 50 kn s popustom*

*Popust vrijedi za studente svih umjetničkih akademija, članova HDDU-a, UPUH-a i PULS-a te za srednjoškolce svih plesnih škola u Zagrebu.

Rezervirajte ulaznice putem mail adrese: danceinn@mail.com 


Suautori, izvođači, scenografi, kostimografi, nostalgografi: Aleksandra Janeva Imfeld i Pravdan Devlahović

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.