REM

rezidencijalni program

Između realnosti i iluzije snovi su alegorije podsvjesnoga nastale automatizmom procesiranja informacija. Dok spavamo, sanjamo. Živimo neke paralelne živote. Disparatnost paraliziranog, spavajućeg tijela u javi i „živost” sna stvara simulakrum budnosti. Raslojenost postaje izvor inspiracije.

Mehanizam snova uvodi nas u svijet istraživanja našeg uma, pokazuje nam, uči nas, sugerira i uranja u simbolične motive, transformirajući ukorijenjenost arhetipskih obilježja i gradeći značenja koja smo ukorijenili u ritmičnost, repeticije, poroznost vokabulara te suodnose pogleda, tijela i pokreta. Osvještavajući i dešifrirajući snove koristili smo se plesnim tijelom kao eksperimentatorom promjenjivosti značenja. Motivi alternativnih realnosti, halucinacije te jezive i neprirodne materije nastanjuju jezik naših snova koji smo pretočili u fluidne slike, precizne kompozicije tijela i fokusirana stanja. Koristeći se parasomnijom, lucidnim snovima i izvrnutim osjećajem za vrijeme i prostor, povezujemo vlastite snove, evociramo osjete, sjećanja, ideje i emocije, dajući gledateljima da dođu do vlastitih i jedinstvenih tumačenja zbivanja na sceni.


Koreografija: Ida Jolić
U suradnji s izvođačicama: Tea Hlušička, Nataša Kustura, Linda Tarnovski, Mia Zalukar
Dramaturgija: Tena Bošnjaković
Glazba: Miro Manojlović
Kostimografija: Ana Mikulić
Oblikovanje svjetla: Saša Fistrić
Video: Matej Bodrušić
Grafičko oblikovanje: Tihomir Filipec
Fotografija, promotivni video: Neven Petrović
Producent: Ivan Mrđen
Produkcija: Umjetnička organizacija ON/A
Koprodukcija: Zagrebački plesni centar

Projekt je ostvaren u okviru rezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra 2023. te uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo grada Zagreba.

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.