…, a još su manji izlazi

„…traženje izvođačkog principa koji će generirati koreografski sadržaj višestrukih uporišta, ali istovremeno i podržati specifičnije pristupanje prostoru odnosno  spomenutu podjelu na on i off screen. Ubrzo smo zaključili da u tehnici kolaža uvijek neki dio ostaje vidljiv (on), a neki nevidljiv (u off-u) te smo krenuli u ispitivanje mogućnosti njegove scenske translacije. Shvatili smo da u scenskom kontekstu tehnika kolaža može funkcionirati kroz postupke izlaganja i prikrivanja izvođačkih fragmenata te kao njihova kompilacija. (…)

(…) Sa svim navedenim konceptualnim i izvođačkim dostignućima dolazimo na rezidenciju u Pogon Jedinstvo. Glavno problemsko pitanje s kojim ćemo se baviti u novoj i završnoj fazi istraživanja jest što bi to bio on i off screen među tijelima. Ono nam omogućuje nadogradnju prethodne predstave s konceptualnim slojem koji će tematizirati, pored već obrađene prostornosti, i specifično pristupanje formi dueta.“


Koreografija i izvedba: Dora Pocedić i Linda Tarnovski
Dramaturgija: Luka Bosanac
Glazba: Elizabeta Marjanović
Tehnička podrška: Jasmin Dasović i Lana Nežmah
Dizajn vizuala: Bojan Crnić
Fotografije: Izvor POGON.hr

Produkcija: Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, 2022.

Posebne zahvale: MO „Voćarska”, NTS Dancestore, Goran Pocedić, Nika Špekuljuk

Plesna nastala u okviru Pogonova razvojno-produkcijskog programa “Pogonator” sufinanciran sredstvima Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo te Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Sljedeće izvedbe:

09/02 20:00
Kupi ulaznice
10/02 20:00
Kupi ulaznice