365

365 je intimna, potresna meditacija o ljubavi, što ona je i što nije. 365 je plesni solo koji progovara o izoliranosti, nadi, i čežnji u srcima koja sadrže prostore pune svjetlosti u svakome od nas. Postupno razotkrivavanje važnih spoznaja prikazanih u predstavi temelji se na autobiografskoj zbirci zapisa i pjesama napisanih tijekom jedne godine. 365 vodi publiku na intimno putovanje, tiho uranjajući i vodeći svakog na mjesto neizrecive ljepote.

Radeći zajedno s plesačicom iz Seattlea, Laurenom Linder, i glazbenikom Erinom Jorgensenom, Petra povezuje svjetlo, video, tekst, promišljanja i  pokret koji se nježno razvija, što rezultira očaravajućom vizualnom pjesmom za jedno tijelo koje je nježno i intenzivno u njegovu izvršenju.

Petra Zanki (HR / USA) je hrvatska koreografkinja. Studirala je izvedbene umjetnosti na Sorboni u Parizu i dobila je niz rezidencija u Europi među kojima je dvogodišnja koreografska stipendija za 6 koreografa u organizaciji ICK-Amsterdam / Emio Greco i  rezidenciju Hrvatskog instituta za pokret i ples u sklopu Tjedna suvremenog plesa 2012-2013. 2010. dobila je nagradu za najbolju hrvatsku mladu koreografkinju te je od 2009. do 2013. bila dio rezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra. Njezine plesne i kazališne predstave, među kojima su Wierfüsser, Paces i The Curator's Piece, su  izvedene diljem Europe, u Kanadi, Velikoj Britaniji, Australiji i SAD-u, uz odobravanje kritike i publike. U SAD-u je pozvana prezentirati svoje radove na The Boards, 12 Ave Arts / Washington Ensemble Theatre, Base: Performing Arts + Space, Velocity Dance Center, La Mama i PS New York / Coil Festival. U SAD-u Petra je dobila sljedeće nagrade za rezidencije: najbolja rezidencija sa Sveučilišta u Washingtonu, Dance School, IMP u Velocity plesnom centru, umjetnička rezidencija Base subsidy 2017, i Base 2018, a bila je i nominirana za NEA stipendiju Kreativnost povezuje 2018. Tekstovi o njenim predstavama objavljeni su u plesnim i izvedbenim časopisima kao što su Tanz, Performance Art Journal-MIT, Performance Research Journal, The Bomb, Kretanja, Teatar i Frakcija. Trenutačno je ambasadorica organizacije On the Boards. Odrastajući u Hrvatskoj tijekom rata, Petrini glavni interesi ostaju transformacija boli u krajolike ljepote za dobrobit čovječanstva.


Koreografija, poezija, video, svjetlo: Petra Zanki

Originalna glazba, glas: Erin Jorgensen

Plesačica: Lauren Linder

Trajanje: 48’

petrazanki.com

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.

Trailer:

https://vimeo.com/180129126