20/20

20/20 vodi nas u dva različita svijeta u razmaku od sto godina. Ili možda i nisu toliko različiti? Vraćamo li se unatrag ili jednostavno plutamo između poznatog i nepoznatog, tražeći sustav koji može progutati sve na što smo naviknuli, ali u novu obličju?

Polazeći od dvadesetih godina dvadesetog stoljeća pa putujući prema dvadesetima dvadeset i prvog, ispitujemo pojmove dekadencije, krize, oslobađanja tijela i seksualnosti, dodira i distancije.

Kao što je 1920. označila prijelaz u desetljeće koje donosi nove oblike ponašanja i pogled na tijelo, posebno žensko, koje se oslobađa okova dotadašnjeg odijevanja i zauzdanosti pokreta, tako nas je 2020. dočekala s novim pravilima – ostani na udaljenosti, ne ulazi u kontakt, pronađi drukčiji način komunikacije. Što je donijelo stoljeće između njih? Jesmo li danas uopće opremljeni za novi svijet, u kojem poznati obrasci postaju neprihvatljivi? I kao što su neki u prošlom stoljeću oslobađanje doživljavali kao razuzdanost, moralno propadanje i prepuštanje užitku, tako danas ponovno postoji zazor od bliskog kontakta, a pitanje je na koji će način to ostaviti tragove u vremenu koje dolazi.

Balansirajući između rizika i sigurnosti, oslobađanja i zatvaranja, uspostavljanja i raspadanja, 20/20 pokušava izvidjeti što će biti 30/30, 40/40 itd.


Autorica koncepta i koreografkinja: Zrinka Lukčec Kiko
Dramaturginja: Maja Sviben
Koautori i izvođači: Katarina Arbanas, Maya Drobac, Sven Copony
Kostimografkinja: Kristina Grbavac
Autor glazbe: Marko Lucijan Hrašćanec
Grafičko oblikovanje: Majda Džanić
Oblikovanje svjetla: Marino Frankola
Producentica: Hana Zrnčić Dim

Sljedeće izvedbe:

Predstava trenutno nije u rasporedu.

Trailer: