Natrag


06.12.2023.

PLESONAUTI 2023. / Mladež u posjetu ZPC-u, 11. i 12.12.

U ponedjeljak i utorak, 11. i 12. prosinca, u okviru programa razvoja plesne publike PLESONAUTI, Zagrebački plesni centar ugostit će učenike i učenice zadarske Glazbene škole “Blagoja Bersa”, đurđevačke Gimnazije “Ivan Kranjčev” te stipendiste i stipendistkinje Fonda “Desa i Jerko Baković” Zaklade SOLIDARNA.

Izvedba plesne predstave REM te razgovor s koreografkinjom Idom Jolić i izvođačicama predstave tek su dio programa kojime se mladež želi zaljubiti u izvedbenu i plesnu umjetnost.

Uz gledanje spomenute nedavno praizvedene rezidencijalne predstave REM, ostvarene u produkciji UO O/NA i Zagrebačkog plesnog centra, učenici i učenice imat će  jedinstvenu priliku nakon izvedbe razgovarati s izvođačicama i koreografkinjom predstave, doznati kako je predstava nastala te što znači razvijati i stvarati te, vrlo praktično, raditi u profesionalnom plesnom okruženju.

Uz obilazak zgrade Centra, mladima će se predstaviti i plesna i kazališna zanimanja – koreografkinja, oblikovateljica rasvjete, tehničarka, kazališna producentica, programska voditeljica kazališta i stručnjakinja za odnose s javnošću, kao i front-house suradnica te čistačica – čiji specifični doprinosi, u svojoj ukupnosti, rezultiraju uspješnom plesnom i kazališnom predstavom, odnosno kuturno-umjetničkim programom.

Ovoga puta, u želji da  podrži i osnaži njihovo zanimanje, ustrajanje i njegovanje inklinacije prema umjetničkom i kulturnom stvaralaštvu, ZPC, u suradnji sa Zakladom SOLIDARNA, u prosinačke aktivnosti programa razvoja publike uključuje i mlade stipendiste i stipendistkinje hvalevrijednog Fonda “Desa i Jerko Baković”.

Više o Fondu i kako ga možete podržati pronađite na mrežnim stranicama Zaklade SOLIDARNA – ovdje.

Više o predstavi potražite via poveznice.

Želite li doznati više o programu PLESONAUTI, više detalja potražite na poveznici – ovdje.

Voljeli biste u program PLESONAUTA uključiti vašu školu ili organizaciju?
Za sva pitanja i dogovore moguće suradnje slobodno nam se javite via e-pošte info@zagrebackiplesnicentar.hr.

Program razvoja plesne publike Zagrebačkog plesnog centra – PLESONAUTI, od 2018. do danas, financijski podržava Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.