Natrag


23.12.2022.

Save the Date: PAN-ADRIA info-dan, 11.01.2023. via Zoom

Javni poziv Regionalne mreže PAN-ADRIA 2023/2024 bit će otvoren, od 4. siječnja do 19. veljače 2023., za sve umjetnike i skupine s područja suvremenih performativnih plesnih praksi, a koje djeluju u Hrvatskoj, Sloveniji i talijanskim regijama Furlanija-Julijska krajina i Veneto.
Rezultati će biti objavljeni 10. ožujka 2023.

 

Novost ove godine je i poziv na INFO DAN via Zoom-a, u srijedu, 11. siječnja, od 16 do 17 sati (CET), na kojem će partneri i umjetnici mreže Pan-Adria iznijeti sve informacije i novosti o natječaju koji slijedi.

Razgovor će biti na engleskom jeziku.

Program događaja:
predstavljanje regionalne mreže Pan-Adria i njezinih partnera predstavljanje javnog poziva 2023/2024 razmjena iskustava dosadašnjih Pan-Adria umjetnika pitanja i odgovori.
Pozvani ste da nam se pridružite preko ZOOM poveznice — OVDJE!

Regionalna mreža Pan-Adria format je suradnji nekoliko izvedbenih institucija iz regije koja se proteže od Jadrana i Alpi, do Panonske nizine, a koji za cilj ima osnažiti suradnju institucija koje su u nju uključene, ponuditi odabranim etabliranim umjetnicima bolje uvjete za stvaranje i izvedbu novih umjetničkih radova, te pridonijeti većoj vidljivosti suvremenog plesa u regiji.

Međunarodna mreža Pan-Adria koprodukcijski je skup partnerskih pozornica raširenih na području Jadrana, Alpa i Panonskog bazena, kojim se želi ojačati suradnja između uključenih organizacija, kao i ponuditi povoljne uvjete za stvaranje i predstavljanje novih projekata te pridonijeti prepoznavanju suvremenog plesa u regiji.

Regionalni partneri Pan-Adria su: EN-KNAP Productions (Kulturni centar Španski Borci) – Ljubljana, Slovensko narodno kazalište – Nova Gorica, Moment – Maribor, Hrvatski kulturni dom na Sušaku – Rijeka,  Zagrebački plesni centar (Zagrebačko kazalište mladih) – Zagreb, Mediteranski plesni centar – Svetvinčenat, Artisti Associati – Gorizia.