Suradnje

REZIDENCIJALNI PROGRAM ZA INOZEMNE UMJETNIKE
U skladu s međunarodnim suvremenim trendovima i zbivanjima u plesu, Zagrebački plesni centar (ZPC) otvara svoja vrata i poziva inozemne umjetnike da se prijave na rezidenciju u Zagrebačkom plesnom centru. ZPC nastoji poticati nove trendove u umjetničkoj produkciji te ostvarivati suradnju na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini. Želimo omogućiti dijalog s umjetnicima lokalne i međunarodne zajednice.
Time se plesni umjetnici pozicioniraju unutar današnje suvremene plesne umjetnosti u Hrvatskoj i Europi. Također, ulazimo u odnos s drugim plesnim organizacijama i institucijama svjetskih kulturnih metropola (Beč, Budimpešta, London, Pariz, Bonn, Berlin itd.). Namjera nam je ostvarivati međunarodne suradnje u smislu razmjene rezidenata, znanja, projekata i predstava.
Zagrebački plesni centar surađuje s plesnim centrom Machol Shalem iz Jeruzalema. Suradnja se odnosi na razmjenu rezidenata.

FESTIVALI
Zagrebački plesni centar ostvaruje suradnje s umjetničkim organizacijama i udrugama iz područja izvedbenih umjetnosti koje organiziraju i festivale. ZPC osigurava prostor, tehničke mogućnosti i tehničko osoblje.

Tjedan suvremenog plesa – Hrvatski institut za pokret i ples (HIPP) www.tjedansuvremenogplesa.com
Queer festival – Domino thisisadominoproject.org/programi/queer-zagreb-sezona
Perforacije – Domino thisisadominoproject.org/programi/festival-perforacije
Sounded Bodies – Domino thisisadominoproject.org/programi/sounded-bodies
PIF festival – KUC Travno pif.hr/hr
Gibanja: eksperimentalno zvučno događanja – Kontejner www.kontejner.org/projekti/re-imagine-europe/gibanja-eksperimentalno-zvucno-dogadjanje

Antisezona antisezona.space
Liberdance www.liberdance.hr