Natrag


18.04.2017.

Međunarodni dan plesa u ZPC-u!

MEĐUNARODNI DAN PLESA U ZPC-u!

Međunarodni dan plesa slavi se od 1982. godine 29. travnja i širom svijeta čitaju se međunarodne i nacionalne poruke ljudi neraskidivo vezanih uz ples. UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta za ples ITI pokrenuo je ovu inicijativu, a izabrao je dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea za Svjetski dan plesa.

Osnovna ideja tog dana je podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke.

U ZPC-u održat će se razna događanja u sklopu Međunarodnog dana plesa.

U dvorištu ZPC-a moći ćete zaplesati uz IMPRO JAM S LIVE GLAZBENICIMA NOMAD JAMA uz vodstvo plesačice i koreografkinje Martine Granić.

Mateja Miković održat će predavanje i class stila VOGUING koji je veoma popularan i interesantan plesni stil, a Petra Valentić, dugogodišnja plesačica ZPA i pedagoginja održat će class MODERNOG I SUVREMENOG PLESA.

Ulaz na sve radionice je slobodan i otvoren za sve, bez obzira na prethodno plesno iskustvo!

U 20 sati na programu je premijera predstave nagrađivane hrvatske koreografkinje Zrinke Lukčec – Kiko pod naslovom NA KAVI ISPOD TREPAVICA.

U 21 sat održat će se otvorenje izložbe fotografija autorice Nikoline Nerat Jukić pod nazivom MOVEM(OM)ENT. Izložbu će biti moguće pogledati do 21.svibnja 2017. godine. Pokretačka ideja za stvaranje serije fotografija u okviru fotografskog projekta MOVEM(OM)ENT -MOVEMENT / MOVE / MOMENT / OM  bila je želja autorice da zabilježi pokret kao jezik putem kojeg objekt / plesač progovara i prenosi interpretaciju svog viđenja stvarnosti; daje prikaz svojih mišljenja i stavova o životu, ulogama koje sami preuzimamo ili koje nam daje društvo i okolina, skrivenim željama i potisnutim nadama koje držimo za sebe u strahu od osude i nerazumijevanja.

RASPORED DOGAĐANJA:

11:00 – 12:30  IMPRO JAM SA GLAZBENICIMA NOMAD JAMA U DVORIŠTU, moderira Martina Granić

13:00 – 15:00 VOGUING, predavanje i class sa Matejom Miković

15:00 – 17:00 SUVREMENI PLES, class sa Petrom Valentić

20:00 PREMIJERA Zrinke Lukčec – Kiko, predstava NA KAVI ISPOD TREPAVICA

21:00 OTVORENJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA Nikoline Nerat Jukić pod nazivom MOVEM(OM)ENT

OPIS RADIONICA PRONAĐITE OVDJE!

Dođite u ZPC i proslavite ples s nama!