Natrag


09.10.2018.

Kritičko promišljanje plesa – radionica za plesače

Radionica Kritičko promišljanje plesa usmjerena je plesnim umjetnicima koji djeluju na hrvatskoj sceni s namjerom da se premosti jaz između izvedbe i kritike, prošire i prodube spoznaje o objema djelatnostima te zajedničkim snagama pokušaju naći nove mogućnosti komunikacije i kritičkog pisanja, imajući u vidu iščezavanje stručnih i serioznih tekstova o umjetnosti iz klasičnih medija, nedovoljno adekvatna medijskog prostora za objavljivanje te razne površne i neutemeljene napise koje omogućuju mnogo dostupniji elektronički mediji i prostranstvo interneta. 
Uz sudjelovanje u raspravama o tome kakva nam kritika danas treba, zamišljeno je da se polaznici okušaju u kritičkome pisanju o predstavama koje ćemo gledati i o njima diskutirati za vrijeme radionice. Najuspjeliji tekstovi bit će objavljeni na radioničkome blogu.

Radionica će se održavati od 22. do 26. listopada, od 15.30 do 17 sati u prostorima Hrvatskog centra ITI, Basaričekova 24, Zagreb te još dva puta po sat vremena tijekom tjedna (ovisi o terminima kad će se prikazivati predstave) nakon zajedničkog gledanja izvedbe na lokaciji na kojoj se predstava izvodi. Radionicu će voditi Ivana Slunjski.

Prijave na radionicu s kontaktnim podacima (ime i prezime, e-adresa, broj mobitela) primaju se do 20. listopada 2018. na e-adresu plesnakritika@gmail.com.