Natrag


06.11.2023.

KOREOSPEKTAR premijera / MIGRACIJA ZRAKA, Jovane Zelenović u koprodukciji UPPU ‘PULS’ i ZPC – premijerno 10. studenog u ZPC-u

U petak, 10. studenog s počekom u 20 h, ZPC predstavalja premijernu predstavu Jovane Zelenović, Migracija zraka, nastalu u  produkciji Udruge profesionalnih plesnih umjetnika PULS te u okviru ovogodišnjeg razvojno-koprodukcijskog programa namijenjenog mladim koreografima – KOROSPEKTAR.

Reprizna izvedba predstave planirana je u subotu, 11. studenog u 20 h.

 

Afirmiranjem prolaznosti zvuka i pokreta, “Migracija zraka” produbljuje razumijevanje proživljenog trenutka i njegove neponovljivosti.
Plesačice propituju koncept stvaranja uzoraka koji ostaju u prostoru i nastavljaju živjeti u sjećanju promatrača.
Predstavom “Migracija zraka” nastojimo utisnuti trag u prostoru u vidu ritmičkih obrazaca, kako na mikro tako i na makrorazini, ne bismo li nastavili odjekivati i nakon što su se dogodili.

Ako dovoljno puta ponovim neku riječ, hoćeš li je čuti i nakon što zašutim? Ako dovoljno puta ponovim neki pokret, hoćeš li ga vidjeti i u tjelesnoj odsutnosti? 

Secirajući i transponirajući organsko te manipulirajući njime, ova izvedba produbljuje motiv zvučno-tjelesnog dijaloga kako bi razumjela odnos trajanja pozornosti spram građe koja se predstavlja.
“Migracija zraka” poziva na pozorno slušanje očima i gledanje ušima, pitajući se što je to što nas bitno povezuje u zajedničkom iskustvu.

Koncept predstave potpisuje Jovana Zelenović, koreografiju i izvedbu Jovana ZelenovićMargareta Firinger i Waithera Scheyeck, dok glazbu Luka Čapeta i Jerko Jurin. Dizajn svjetla oblikovao je Toni Mrdušan, kostimografiju Ira Rumera, a vizualni dizajn Nino Dolenc. Izvršni producent predstave je Marko Čavlović.

Projekt je ostvaren u okviru razvojno-koprodukcijskog programa namijenjenog mladim i neafirmiranim plesnim umjetnicima KOREOSPEKTAR 2023. Zagrebačkog plesnog centra te uz potporu Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Zaklade Kultura Nova.

Više o predstavi potražite i ulaznice kupite via poveznice.

Više o Udruzi profesionalnih plesnih umjetnika PULS potražite na poveznici – ovdje.

KOREOSPEKTAR je godišnji razvojno-koprodukcijski program namijenjen talentiranim mladim i neafirmiranim plesnim umjetnicima čiji se projekti na temelju godišnjeg javnog poziva selektiraju za potporu i produkciju, a kojima se programom omogućuje razvoj, rad i premijerna izvedba novog umjetničkog projekta.

Program Koreospektar podržan je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba.