Natrag


28.11.2019.

KOLIKO SMO SPREMNI…? prezentacija umjetničkog istraživanja 30.11. u 12 sati

IMRC plesni kolektiv

prezentacija umjetničkog istraživanja Koliko smo spremni…?

Zagrebački plesni centar, 30. 11. u 12 sati

U istraživački proces Koliko smo spremni…? krenuli smo nakon više od 5 godina intenzivnog rada u polju edukacije, koreografije i izvedbe kako bismo propitali i proširili svoju izvođačku i edukacijsku praksu.

Kroz proces smo istražili i sakupili neke od najutjecajnijih publikacija i knjiga koje se bave inkluzivnim plesnim, kazališnim i vizualnim praksama, koje su nam kao kolektivu nužne za daljnji rad.

Na izvedbenoj razini zanimalo nas je istraživanje osobnih, snažnih i inovativnih izvedbenih strategija, koje duboko zahvaćaju samorefleksiju i samokonceptualizaciju, a otvaraju put novim autorskim potezima. Tako smo nizom radionica propitali granice vlastite otvorenosti i izvođačkog rizika igrom s umnoženim, distorziranim, radikaliziranim odrazima, eksperimentalnim radom i pogledom kamere.

Ovaj rad podijelit ćemo s Vama, u sklopu naše stalne subotnje radionice, koje se izvode u kontinuiranoj suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom.

Umjetničko vodstvo projekta: Iva Nerina Sibila u suradnji sa Silvijom Marchig

Video umjetnica: Tara Ivanišević

Plesači i izvođači uključeni u istraživanje su:

Marina Bura, Ivona i Mateja Budišćak, Anamarija Jandrašek, Mia Kevo, Nereja Lasić, Josipa Lukinović, Silvia Marchig, Helvecia Tomić, Marijan Pajvot, Leon Goličnik, te Ana Jurić, Sanja Spirić, Tamara Savičević i Kristina Tolj kao studentice Nastavničkog smjera Plesnog odsjeka ADU.

Umjetničko istraživanje Koliko smo spremni …? financirano je od Zaklade Kultura nova.

IMRC plesni kolektiv profesionalni je edukacijski i izvedbeni plesni projekt, specifičan po tome što uključuje plesače sa i bez tjelesnog invaliditeta. Djeluje od 2012. godine, a osnovan je u suradnji s Hrvatskim institutom za pokret i ples. Svojim kratkim i cjelovečernjim predstavama gostuje po brojnim plesnim i kazališnim festivalima te na međunarodnoj sceni. Osim predstavama, čestim prisustvom u medijima te kontinuitetom edukacijskog programa ostvaruje značajan utjecaj na hrvatsku kulturnu i društvenu scenu, pomičući granice umjetničkog izričaja i promovirajući principe inkluzije. Umjetnička voditeljica je Iva Nerina Sibila, a koordinatorica edukacije Helvecija Tomić. Djeluje u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom (edukacija), Plesnim centrom Tala te je dio projekta ANTISEZONA. IMRC je podržan Ministarstva kulture RH, Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba, dio je programske linije Creative Crossroads EU projekta Life Long Burning.