Natrag


14.11.2023.

FUNERAL FOR MY 30’s Simone Perry u suradnji s Koraljkom Begović – premijerno 17.11. u ZPC-u

U petak, 17. studenog s počekom u 20 h, ZPC predstavalja premijernu predstavu kanadske plesne umjetnice Simone Perry nastalu u koreografskoj suradnji s izvođačicom Koraljkom Begović, Funeral for my 30’s.

Reprizna izvedba predstave planirana je u subotu, 9. prosinca u 20 h.

Kažu da jednom kada održiš sprovod, možeš krenuti dalje. Nastavljajući suradnju nakon predstave “Funeral for my 20’s” i dalje razvijajući ideju o pokapanju jednog perioda života, koreografkinja Sabina Perry u svojoj četrdeset prvoj godini osvrnula se na proteklo desetljeće. Na događaje koji su obilježili taj period, koje je proživjela te koje smatra da simboliziraju tridesete godine ne samo njezina života nego i iskustva brojnih drugih žena.
Promatrajući period jedne ere prožet različitim nadanjima, bolima, užicima, gubicima, ispunjenjima, ali i brojnim poteškoćama, iskopava se prošlost kako bi se još jednom proživjela, prikazala na sceni i nakon toga zauvijek pokopala. U suradnji s plesačicom Koraljkom Begović kreiran je kolaž događaja, iskustava i emocija pojedinačnih i zajedničkih te propitivanja tridesetih godina jedne žene.

“You can be a mother and a poet. A wife and a lover. You can dance on the graves you dug
on Tuesday, pulling out the bones of yourself you began to miss.”

– Kate Baer, What Kind of Woman

Koreografiju predstave potpisuje Sabina Perry, u suradnji i izvedbi Koraljke Begović. Suradnik za glazbu je Frank Nigel, a oblikovatelj svjetla Saša Fistrić
Projekt je ostvaren u produkciji samostalne plesne umjetnice Koraljke Begović, a u koprodukcijskoj suradnji s Zagrebačkim plesnim centrom. 

Predstava je podržana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo grada Zagreba te Kanadskog vijeća za umjetnost.

Više o predstavi potražite i ulaznice kupite via poveznice  –  OVDJE .

Fotografija: Simone Perry