Natrag


05.06.2017.

Festival Perforacije poziva na audiciju u ZPC-u!

Festival Perforacije poziva zainteresirane plesačice i plesače da se prijave na audiciju kanadskog koreografa Georgea Stamosa koja će se održati 8. i 9. 6. 2017. od 9 do 13 sati u Zagrebačkom plesnom centru.

Za potrebe izvedbe planiran je petodnevni (od 12.6. do 16. 6.2017.) proces probi koje će svakoga dana trajati po 4 sata. Izvedba PONAVLJAJUĆE MJERE/ RECURRENT MEASURES je na rasporedu Festivala Perforacije u Studentskom centru 17.6.2017.

Za sudjelovanje u stvaranju i izvedbi plesačima je predviđen honorar.

Prijave za audiciju s naznakom termina koji Vam odgovara i CV šaljite na mail: udrugadomino.marketing@gmail.com

PONAVLJAJUĆE MJERE / RECURRENT MEASURES

Oscilirajući između meditacije i igre Ponavljajuće mjere istražuju kako se višestruka mjerenja vremena i gibanja mogu stalno precizno obnavljati dok se prebacuju u varijacije i nove uzorke kroz vrijeme. Kontinuirani ciklusi izazivaju promjenu percepcije i ističu moć optimistične upornosti i zajedništva. Ponavljajuće mjere povezane su i s fascinacijom koju djeca imaju s vrtnjom.

Izvedba postoji u formatima kao duo, trio i može biti prilagođena i za veće grupe te može uključivati lokalne goste gdje god se izvodila. Zajedno s domaćim gostima, plesačica Stacey Désilier i George Stamos, plesač i koreograf, izvest će Ponavljajuće mjere u Zagrebu. Izvedba koristi glazbu Geronima Inutiqa, kao i elektronsku plesnu glazbu koju remiksira lokalni DJ.

George Stamos započeo je sa satovima plesa kao tinejdžer u Novoj Škotskoj čišćeni u zamjenu za plesne predmete. Diplomirao je 1993. u Amsterdamu na školi School For New Dance Development. Intenzivno radio na New Yorku, plesao s mnogim istaknutim suvremenim koreografima, podučavao u Kanadi, a od 2001. godine gostuje na međunarodnoj sceni i redovito nastupa u Montrealu. Od 2013. piše i objavljuje članke i recenzije u online i u tiskanom izdanju vodećeg kanadskog plesnog časopisa The Dance Current. Dobitnik je McKnight Fellowship potpore za međunarodne koreografe.

Više informacija potražite na:  www.georgestamos.org