Go back

Release & Recharge – Nika Lilek

Trening


OPIS SATA /

Satove ćemo započeti gradirajućim vježbama na podu za osvještavanje i buđenje kralježnice, a zatim i cijeloga tijela. One će nas postepeno kroz nivoe podići u vertikalu. Ili ćemo pak započeti improvizacijskim vježbama za osvještavanje djelova tijela – kružnicama, spiralama, igrama kroz dinamičke vježbe. Kroz kratke mješovite vježbe baleta/ pilatesa za stabilizaciju, vježbe snage te prostorne sekvence, uključujući bazu floorworka, gradit ćemo plesne fraze sačinjene od principa/ elemenata koji su se istraživali tijekom sata, odnosno ukupnog tjednog treninga ili npr. sekvencom iz repertoara Kibbutza.

 

BIOGRAFIJA / 

NIKA LILEK, uz izvedbeno i autorsko djelovanje, aktivno istražuje, kreira i radi kao mentorica mladim plesačima i plesačicama.
Završivši srednju školu za balet u Zagrebu 2007., kontinuirano se obrazuje i usavršava u međunarodnom kontekstu te 2014. postaje članicom Zagrebačkog plesnog ansambla pod vodstvom Snježane Abramović, a kasnije Petre Glad. Hrvatskom narodnom kazalištu u Rijeci, pod vodstvom Maše Kolar, pridružuje se 2017.; dok 2019.do danas postaje članicom ansambla Kibbutz contemporary dance company u Izraelu pod vodstvom Rami Be’era. Surađuje s mnogim koreofrafima/kinjama, među kojima su i Staša Zurovac, Maša Kolar, Adonis Foniadakis, Mauro Bigonzetti, Giuseppe Spota, Matija Ferlin i dr. Autorski sudjeluje u stvaranju kolektivnih i suradničkih projekata, među kojima je i autorski duet NN Nike i Nastije Chesun te solo Fae koji je kreirala sa Michalom Vachom. U okviru Dance Journey programa, pod vodstvom Kibbutz Contemporary dance company, kreira This Did Something To Me plesni projekt kratke forme. U kolovozu 2022. godine se vraća u Hrvatsku te nastavlja svoj put kao freelance umjetnica.