Go back

Flow & Glow – Matea Bilosnić

Trening


Opis sata:

Ovaj sat suvremene plesne tehnike koncipiran je oko pojma tečnosti. Artikulacija zglobova, percipiranje prostora, korištenje težinom, vremenska organizacija i rad na dinamici pokreta, preciznost i učinkovitost, glavne su teme kojima ćemo se baviti. Serijom somatskih vježbi osvještavat ćemo dijelove tijela, aktivirati konekcije unutar tijela te ih pretočiti u kompleksne plesne sekvencije. Namjera je pronaći vlastiti način svladavanja ponuđenih tehničkih principa te uživati u igri njima.

 

 

Biografija:

MATEA BILOSNIĆ multimedijska je umjetnica s temeljem u suvremenom plesu i kazalištu. Plesnu edukaciju započinje u Zadarskom plesnom ansamblu s kojem i danas surađuje kao koreografkinja, izvođačica, snimateljica i organizatorica. Dvije godine radi kao izvođačica u plesnoj skupini En Knap (Slovenija), surađujući s Josefom Nadjom, Kathleen Fischer (skupina Trishe Brown), Guyem Naderom i Mariom Campos.
Nakon povratka u Hrvatsku surađuje s mnogobrojnim kazalištima stvarajući koreografije i oblikujući scenski pokret u dramskim predstavama. Sa Zadarskim plesnim ansamblom kreira predstavu Gozd- danse macabre za koju je nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta u kategoriji najbolja koreografija u 2020. godini. Iste godine stvara i solo Klown za koji kreira glazbu, koreografiju i tekst te koji izvodi diljem Hrvatske. Asistentica je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu na kolegiju Scenski pokret. Dio je produkcijskog tima edukativne platforme Stream Zadar i koordinatorica i selektorica festivala sola Monoplay u produkciji Zadarskog plesnog ansambla. Osim kazališta i plesa zanima ju i glazba te je samouka u produkciji glazbe u programu Ableton.