Go back

CONTEMPORARY DANCE TECHNIQUES – MARGARETA FIRINGER

Trening


Opis sata:

Fokus satova biti će pretežito usmjeren na rad kroz improvizaciju, samostalan te rad uz intervenciju drugoga. Cilj nam je potaknuti maštu i kogniciju kroz fizičke zadatke, demolirati osobne obrazace kretanja i istraživati fizičko iscrpljivanje jedne ideje. Radom u paru fokusirati ćemo se na ideju slušanja i vođenja – igrati ćemo se dijeljenjem težine, stjecanjem kontrole te prepuštanjem dinamici plesnog partnerstva. Za kraj, pokušat ćemo proširiti fokus te prakticirane zadatke i idejni okvir primijeniti na cijelu grupu i prostor u kojem se pokrećemo i plešemo.

 

 

Biografija:

MARGARETA FIRINGER (1994., Zagreb), prva plesna iskustva stjeće u «Studiju Lepeza V.V.», te nastavlja u srednjohj školi tijekom koje se bavi glumom, pjevanjem i sviranjem glazbe, paralelno pohađajući „Školu za suvremeni ples Ana Maletić“. Pedagoško iskustvo stjeće predajući ples u dječjem vrtiću “Vjeverica“ te kao predavačica suvremenog plesa za odrasle amatere na „SEAD“ – plesnoj akademiji u Salzburgu, koju upisuje 2015. godine. Tijekom akademskog plesnog obrazovanja imala je priliku učiti i surađivati od mnogih renomiranih učitelja i koreografa poput Adrienn Hód, Milana Tomašika, Meytal Blanaru, Julyena Hamiltona i Mille Koistinen.
U rujnu 2019. pridružuje se plesnom ansamblu Zagrebačkog plesnog ansabla, u okviru kojeg izvodi predstave Gore (Ferenc Feher, Petra Valentić), trio Oko s površine (Aleksandra mišić), Revel,revel (Roser Lopez Espinosa), Okvir (Borna Babić) i Geometrija daha (Laura Arís Álvarez). Članica je deveteročlanog kolektiva ŠKVADRA s kojim stvara i izvodi predstave: Bazen, Punopravno, Plaža (u režiji Aleksandra Švabića), Prve tri.
U kolaboraciji s dugogodišnjom prijateljicom i kolegicom, Jovanom Zelenović, stvara i istražuje vlastiti umjetnički jezik iz kojeg nastaje koautorska predstava – duo Imam te.