Natrag


08.09.2017.

Bogat rujanski program u ZPC-u

Zagrebački plesni centar svojim rujanskim programom najavljuje "vruću" i uzbudljivu plesnu sezonu 2017./2018.

Program za profesionalne plesne umjetnike počinje u ponedjeljak 4.9. u jutarnjim satima sa treninzima koji će se održavati kontinuirano.

Rujanski repertoarni program započinje u subotu 9.9. u 20:00 sati, premijerom predstave "Rollercoaster" autorice Katarine Đurđević, a u izvedbi Petre Valentić, Adriane Barberić Pevek i Lucije Šerbeđije.

Istu subotu biti će Dani otvorenih vrata plesne edukacije Zagrebačkog plesnog centra od 10:00-18:00 te upisi, koji će se moći izvršiti i naknadno.

12. i 13.9. može se pogledati predstava "PLAC", koregrafkinje Wen Hui, a u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla. Predstava je nastala u suradnji Eurokaza i Zagrebačkog plesnog ansambla, a povodom obilježavanja 30. rođendana Eurokaza.

14. i 15.9. na programu je predstava "Odjednom odasvuda" u koregrafiji i izvedbi Mie Zalukar i Brune Isakovića, koja je svoju premijeru imala u lipnje ove godine na festivalu "Perforacije".

U subotu 16.9. u 20:00 sati iz Slovenije nam dolazi predstava "CLOSE-UPS" u solo izvedbi međunarodno nagrađivane umjetnice Magdalene Reiter, a koja je nastala u koprodukciji sa Plesnim teatrom u Ljubljani, PTL. Također, u tjednu iza izvedbe Reiter će održati jutarnje treninge za profesionalne plesače.

Očekuje nas još jedan premijerni vikend, nagrađivane Hrvatske plesne umjetnice Roberte Milevoj. Predstava "Familija" imati će pretpremijeru 23.9., a premijeru 24.9. u 20:00 sati, koja će biti u suradnji sa Ganznovim festivalom.

30.9. u 17:00 moći će se priključiti radionicama Plesnog filma umjetnice Ljiljane Mikulčić na temu: "Misliti film", te pogledati projekcije plesnih filmova u 19:00h. U 20:00 dolazi nam gostovanje iz Njemačke predstava "I inted to sing" u koreografiji i izvedbi Jule Flierl, koja u svojoj plesnoj izvedbi koristi i glas.

Od 25.9.-1.10. ZPC je u suradnji sa festivalom "Sounded Bodies", organizacije Domino. Također, u ZPC-u moći će se pogledati i predstave sa PIF festivala.