Natrag


04.12.2023.

AUDICIJA #Koreospektar – projekt SELFIEMORPHIA Marina Lemića, u produkciji ON/A i suradnji sa ZPC-om

Pozivaju se zainteresirani izvođači i izvođačice te plesači i plesačice na audiciju novog projekta SELFIEMORPHIA, koreografa i plesnog umjetnika Marina Lemića, u produkciji Umjetničke organizacije ON/A te u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom u okviru rezidencijalnog programa 2024.

Audicija će se održati 15. siječnja 2024., od 16 do 20 sati, u crnoj dvorani Zagrebačkog plesnog centra, Ilica 10/1.

Pozivaju se svi zainteresirani izvođači i izvođačice te plesači plesačice da svoj životopis i fotografiju pošalju na e-mail adresu organizacija.on.ona@gmail.com, najkasnije do 7. siječnja 2024. (zaključno s 23:59 h).

Rad na projektu odvijat će se u jednom bloku od 18.03. do 26.04.2024., s premijerom i reprizom 27. i 29.04.2024. u Zagrebačkom plesnom centru.

 

VIŠE O PROJEKTU / 

Projekt pod naslovom Selfiemorphia bavi se pitanjem kako se prikazujemo na van dok smo u komunikaciji s vlastitom unutarnjom komunikacijom. Kakav je dijalog između te dvije percepcije i kako se odražava na naše fizičko tijelo? Imamo li kontrolu nad tom komunikacijom ili se ona sama od sebe utjelovljuje?
Tu se postavlja i  pitanje “ogledala” kao trećeg medija, njegove konstatne prisutnost.
Što se desi kad se raspadne “ogledalo”, na tisuće sitnih komadića?
Što je ostalo kada se sve raspadne, kad se svi dijelovi nas raspadnu, dijelovi koji nas prikazuju u svim našim oblicima? Kako se onda identificiramo ili je upravo taj “čin” pronalazak slobode za kojom svi toliko žudimo?

O KOREOGRAFU / 

MARIN LEMIĆ rođen je u Zadru 1986. Potkraj 2008. upisuje plesnu akademiju u Amsterdamu (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten – de Theaterschool), gdje je 2011. diplomirao na odsjeku suvremenog plesa. Od 2012. do 2016. radi u državnim nacionalnim kazalištima u Oldenburgu i Mainzu u Njemačkoj kao dio suvremene plesne skupine surađujući s brojnim koreografima poput Ann Van den Broek, Sharon Eyal, Ronija Havera i Guyja Weizmana, Alessandre Corti, Felixa Bernera, Sungyop Hong. Trenutačno radi kao izvođač i autor na raznim plesnim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu koreografa poput Matije Ferlina, Adrienn Hod, Zrinke Lukčec-Kiko, Marjane Krajač, Jasne Čižmek-Tarbuk, Michaela Langeneckerta, Cocoon Dance. Godine 2019. autorski projekt Transformers, njegov i plesne umjetnice Ide Jolić, dobiva dvije nagrade strukovnih udruga suvremenog plesa za sezonu 2018/2019, za najbolju koreografiju (Ida Jolić i Marin Lemić) i najbolju pojedinačnu izvedbu (Ida Jolić). Godine 2020. dobiva Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje muško ostvarenje u toj predstavi, koja je ujedno nominirana za najbolje koreografsko ostvarenje.

Njegov je prijedlog projekta Selfiemorphia, planiran u produkciji UO O/NA, prepoznat i uvršten za potporu u okviru razvojno-koprodukcijskog programa za mlade koreografe, KOREOSPEKTAR 2024., Zagrebačkog plesnog centra.