Natrag

Vinyasa flow yoga

Trening


Vinyasa flow yoga sat proizašao je iz ashtanga yoga prakse. Ono je dinamički oblik yoge koji se sastoji od različitih asana. Struktura sata sastoji se od uvodnog dijela sata, zatim nastavljamo sa pozdravima suncu A i B, sa stojećim pozama, nagibima na naprijed, natrag, otvaranja kukova, zakretanja, vježbi ravnoteže i snage, sa završnim restorativnim i opustajućim dijelom sata.

U yogi radimo na više planova, na tijelu putem poza/asana, te na emocijama i mislima kroz koncentraciju tokom vježbanja, gdje je snažan fokus na dahu. Pri ulaženju u poze, dešava se izduživanje, istezanje, otvaranje, uz omjer pravilne uporabe daha i snage djeluje blagonaklono. Bez obzira na dinamički pristup fizičkog vježbanja, radimo na stabilizaciji i centralizaciji. Pravilnim i redovitim vježbanjem, Yoga ima meditativan učinak, što donosi dugoročne dobrobiti za tijelo, um i dušu.

Martina Nevistić

Martina Nevistić, rođena 1983. u Zagrebu. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Organizaciju i management te ples na Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) u Austriji. Osnovala je i vodila O.N.E. umjetničku organizaciju od 2008.-2017. Bila je stipendist dva međunarodna programa Nomad dance academy (2009.) i Communicating dance (2014.-2015.). Od 2009.-2017. bila je članica Zagrebačkog plesnog ansambla, čije predstave i dalje izvodi. Njen autorski rad i dalje je aktivan, trenutno izvodi stare predstave, predaje i radi na žanru plesnog filma. Certificirana je učiteljica dinamičkih oblika yoge (RYT200, Yoga Alliance). Od studenog 2016.  voditeljica je plesnog programa Zagrebačkog plesnog centra.