Natrag

Via Body – Alexandra Madsen

Trening


OPIS /

Radionice su osmišljene za plesače koji žele obogatiti svoje plesačko iskustvo, ali i za one koje čeznu za novim iskustvima i kreativnim eksperimentima. To obuhvaća tehnički i istraživački rad na plesnoj građi tako unapređujući plesnu vještinu. Dinamika, tekstura i preciznost glavna su tema u svim zadacima. Tehnički dio uključuje zagrijavanje i sekvencije vježbi s fokusom na osvještavanju i mobilizaciji tijela, dok se istraživanjem u improvizacijskim zadacima slijede konkretni principi na zaigraniji način, što pomaže plesačima donositi konstantne odluke u stanju fleksibilnosti uma i tijela. Svi aspekti radionice vode k pripremi tijela na nepoznato putovanje, istražujući široki spektar kretanja s fokusom na namjeru, preciznost i detaljan pokret. Spremite se za energijsko iskustvo putem ekstremne tjelesnosti!

 

 

BIOGRAFIJA /

ALEXANDRA MADSEN (Pula, 1978.) prve je plesne korake započela u pulskom Plesnom studiju Zaro pohađajući klasični balet, a daljnju je edukaciju nastavila u Hrvatskoj i inozemstvu učeći od renomiranih pedagoga i plesača (Laban Centar London, Impulstanz i dr.). Umjetnička je ravnateljica i suosnivačica Masa Dance Company, uz Ognjena Vučinića, ali i autorica brojnih zapaženih predstava (Ti, Ona, Rave (on)!). Tijekom plesne karijere djeluje kao plesna pedagoginja, educirajući amatere i profesionalce u Hrvatskoj i inozemstvu u području suvremenog plesa, partneringa i improvizacije. Voditeljica je i organizatorica plesnih edukativnih programa u DEP-u, koji je dio djelatnosti Plesne skupine Masa. Kao plesačica ima dugogodišnje bogato iskustvo u brojnim predstavama Zagrebačkog plesnog ansambla te u suradnjama s domaćim umjetnicima i institucijama (INK, HNK Ivana pl. Zajca, Zagrebački plesni centar, Tjedan suvremenog plesa, Plesni centar Tala, Liberdance, Žak Valenta, Liliana Resnik, Marjana Krajač i drugi). Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2014. za najbolje plesno ostvarenje u predstavi Hermafroditi duše autora Žaka Valente, a kao koreografkinja brojnih prestižnih domaćih i inozemnih nagrada i priznanja. S Ognjenom Vučinićem dobitnica je Nagrade kritike na Festivalu koreografskih minijatura 2011. godine te Grand prixa na šestom Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru za predstavu Ti u produkciji Plesne skupine Masa. Surađivala je s raznim umjetnicima, kazalištima, redateljima, piscima, estradnim umjetnicima, glazbenicima i glumcima.
Završala je studij za nastavnika suvremenog plesa te diplomirala dramaturgiju izvedbe pri Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Predaje predmet Scenske prakse u srednjoj školi za suvremeni ples u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici, a usto je i stalna suradnica te predavačica na Institutu za umetničku igru u Beogradu na preddiplomskim i diplomskim studijima suvremenog plesa. Živi i radi u Zagrebu.