Natrag

Vanessa Lo Sinno – radionica

Trening


Ova radionica nudi alate za proširenje vokabulara pokreta pronalaženjem i istraživanjem novih perceptivnih putova povezanih s okolinom.

U njoj ćemo istraživati svoju svjesnost prostora i svoju percepciju prostora i tijela u prostoru. Produbit ćemo svoju unutarnju povezanost i koordinaciju u odnosu na trodimenzionalnost, i svoju svijest o njezinoj kompoziciji i dekonstrukciji.

U radu ćemo se služiti raznim disciplinama, među kojima su i analiza pokreta, Labanovi faktori kretanja i osnove Bartenieff metode, improvizacija i trenutačna kompozicija, centriranje tijela i uma, i azijske plesne tradicije.

Vanessa Lo Sinno certificirana je analitičarka pokreta, somatska praktičarka i pedagoginja Laban/Bartenieff tehnike. Njezino proučavanje odnosa između razvoja pokreta i senzornog istraživanja može se naći u projektu Senses in Movement, pod supervizijom R. Haisme. Vanessa je certificirana biodinamička kranio-sakralna terapeutkinja i svoje poznavanje embriološke biodinamike produbila je radom s M. Appletonom.

Pokretom se počela baviti u Europi, proučavajući tehnike suvremenog plesa, improvizaciju i trenutačnu kompoziciju, a svoja znanja i vještine produbila je između Azije i Europe, uključujući u svoju praksu butoh ples, indonezijske plesne tradicije i indijski bharatanatyam.