Natrag

Suvremene plesne tehnike – Sintija Kučić

Trening


Trening će se temeljiti na radu na podu, odnosno podnim sekvencijama kojima ćemo postupno mijenjajući potporne točke aktivirati centar i podizati se. Dio sata posvetit ćemo inverzijama te razvoju kontrole i balansa. Plesnim kombinacijama pokušat ćemo povezati akrobatske elemente s podnim te razviti protok i kontrolu putem prijelaza iz lakših u teže pokrete i obrnuto. Naglasak ćemo staviti i na prostornu orijentaciju pa ćemo se poigrati češćim promjenama smjera.

Sintija Kučić rođena je u Rijeci 15. travnja 1992. Plesati je počela u plesnoj skupini Porto Ri te se otad redovito educira na raznim plesnim seminarima i tečajevima hip-hopa, breakdancea i srodnih urbanih plesova, jazza i mjuzikla, klasičnog baleta, suvremenog plesa, improvizacije i eksperimentala. Osim u plesu, znanje širi i u srodnim aktivnostima kao što su parkour i freerunning, capoeira te akrobatika i body balance. Godine 2013. upisuje studij suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te kao studentica, plesačica i koreografkinja sudjeluje u raznim projektima od kojih izdvaja Hunting Family 2 Francesca Scavette, Sunset Sorell Jean-Claudea Gallotte u prijenosu koreografije Silvie Bidegain, Cadenza per 6 Nastasje Štefanić, Students of Images Matije Ferlina. Uz akademiju radi kao plesna pedagoginja te sudjeluje u tromjesečnom programu strukturirane prakse za plesače suvremenog plesa na kojem pohađa dodatne satove baleta, suvremenog plesa i rada u paru. Program završava izvedbom IGOWEGOYOU? koreografa Thierryja Smitsa.
U lipnju 2016. završava sveučilišni preddiplomski studij sa zvanjem sveučilišna prvostupnica suvremenog plesa – izvedbeni smjer.
U veljači 2017. postaje članicom Zagrebačkog plesnog ansambla u kojem djeluje do danas.
Godine 2019. stječe status samostalne umjetnice u Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika.