Natrag

Suvremene plesne tehnike – Petra Chelfi

Trening


OPIS / 

Fokus satova je na povećanju funkcionalnosti i fluidnosti kretanja pri čemu se koristi agilnošću i brzinom tijela. Radit će se na osvještavanju i jačanju fizičkosti kako bi tijelo ekonomičnošću pokreta moglo brzo i efikasno provoditi pokret kroz različite prostorne razine.
Sat počinje zagrijavanjem strukturiranim vježbama koji potiču povezivanje svih dijelova tijela te sadržava i elemente joge koji, osim što centriraju, pomažu uspostaviti dugotrajan fluidan tijek sata osvještavajući stanje usklađenosti daha, tijela i uma. Vježbe koje slijede pripremaju tijelo za kompleksniji plesni vokabular. Intencija sata je da se istraživanjem raznih dinamika pokretanja i prostornih razina, s naglaskom na brzim promjenama, dođe do završne plesne sekvencije koja objedinjuje sve navedeno.

BIOGRAFIJA / 

PETRA CHELFI djeluje kao plesna umjetnica i pedagoginja u Zagrebu. Uz to, diplomirana je psihologinja i verificirana učiteljica joge (dvjestosatni program GaiaYoga TT) te u svojem radu integrira znanja iz navedenih područja. Nakon dugogodišnjeg djelovanja na plesnoj sceni, godine 2009. postaje članicom Zagrebačkog plesnog ansambla u kojem nastavlja edukaciju i umjetnički rad surađujući s brojnim domaćim i međunarodnim koreografima. Osim profesionalnog rada u ansamblu, kao umjetnica ostvaruje se i u suradnji s mnogobrojnim neovisnim umjetničkim organizacijama. S grupom drugih umjetnica suosnivačica je kolektiva Tras u kojem realiziraju vlastite projekte u suradnji s koreografima i redateljima sličnog umjetničkog afiniteta. Godine 2019. s Anom Kreitmeyer, Ivanom Pavlović i Martinom Tomić dobitnica je nagrade strukovnih udruga za najbolju predstavu u cjelini za predstavu Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa. Godine 2016. dobila je Nagradu strukovnih udruga suvremenog plesa RH te Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju pojedinačnu izvedbu u predstavi Spone (Roberto Olivan, Zagrebački plesni ansambl). Uz umjetnički rad kontinuirano djeluje kao plesna pedagoginja, vodi plesne radionice za amatere i profesionalne plesače svih dobnih uzrasta te redovito drži satove joge. Godine 2006. diplomirala je psihologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. S kolegicom Ivanom Pavlović osnovala je Kompakt, organizaciju koja spajajući plesne i kazališne metode s metodama iz psihologije nudi edukativne programe za osobni rast i razvoj.