Natrag

SPIRAL FLUIDITY – NASTASJA ŠTEFANIĆ KRALJ

Trening


Na satu se bavimo osvještavanjem i istraživanjem spiralnih obrazaca kretanja od jednostavnih prema kompleksnijim i zaigranijim varijantama. Sat započinjemo vježbama zagrijavanja te kratkim improvizacijskim zadacima u kojima ćemo se baviti pokretanjem i jačanjem kralježnice, protočnošću zglobova te uzemljenjem. Većina sata uključuje kretanje na podu uz dinamične promjene razina. Nakon zagrijavanja slijedi učenje kratkih sekvencija kroz prostor te poigravanje kraćim improvizacijskim zadacima s naglaskom na koordinaciji. Završni dio sata uključuje svladavanje dulje završne sekvencije koju karakteriziraju igranje momentumom, preciznost i brzina.

Nastasja Štefanić Kralj plesna je umjetnica i glazbenica. Završila je preddiplomski i diplomski studij viole na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Spada i u prvu generaciju studenata suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu na kojoj je u lipnju 2016. završila preddiplomski studij, smjer plesač suvremenog plesa.
Osim što se bavi autorskim radom, Nastasja Štefanić Kralj redovito surađuje s domaćim i stranim plesnim umjetnicima (Zrinka Šimičić Mihanović, Petra Hrašćanec i Saša Božić, Jasna L.Vinovrški, Marjana Krajač, Irma Omerzo, Koraljka Begović, Claire Huber i drugi). Njezini autorski radovi prikazani su na nekoliko festivala u Hrvatskoj i u inozemstvu (Periskop u Rijeci, Echo Echo Dance Festival u Velikoj Britaniji, L1danceFest u Mađarskoj, Bazaar Festival u Češkoj, Monoplay u Zadru, Perforacije u Zagrebu, Soundance u Berlinu, TSP i Antisezona u Zagrebu).
Od 2017. radi kao umjetnička asistentica na Odsjeku glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Članica je Udruge plesnih umjetnika Hrvatske (UPUH) i Hrvatske zajednice slobodnih umjetnika (HZSU).