Natrag

Suvremene plesne tehnike – Martina Tomić

Trening


Plesni trening temelji se na pravilnom poravnanju, uzemljenju i disanju vježbama za snagu i provođenjem načela osnovnih tjelesnih konekcija, usredotočujući se na trodimenzionalnost spirale i prirodnost kretanja. Predodžbu o spirali zadanim sekvencijama i improvizacijom smještamo u udove, kralježnicu, suprotne dijagonale unutar tijela, stvarajući odnos s prostorom i s drugima.
Bavit ćemo se usvajanjem tehničkih načela i mehanizama radi pronalaženja učinkovitosti i funkcionalnosti pokreta raznim strukturiranim vježbama koje se sustavno razrađuju i dinamiziraju prema završnim plesnim sekvencijama.

Martina Tomić

Na plesnoj sceni djeluje kao plesačica i pedagoginja i unatrag nekoliko godina autorica. Sudjeluje u brojnim plesnim produkcijama i predstavama s raznim koreografima, ansamblima i u neovisnim produkcijama. Od 2011. članica je Studija za suvremeni ples. Jedna je od osnivačica udruge Tras studio i umjetničke organizacije Genijator.

Završila je 200-satni učiteljski program joge koju prakticira i predaje nekoliko godina, prvi modul DNS-a, studij novinarstva te nastavnički smjer suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Uživa u spoju plesne pedagogije i koreografije te drži satove i radionice istražujući vlastite i suradničke prakse slušanja i pisanja.

Od 2018. do 2020. djelovala je kao predsjednica Udruge plesnih umjetnika Hrvatske.