Natrag

Suvremene plesne tehnike – LUCIJA ROMANOVA

Trening


OPIS /

Sat je osmišljen za plesače koji žele doprinijeti povećanju vlastite izdržljivosti, razvoju izražaja i usmjerenosti fokusa.
Stvarajući dinamičnu atmosferu u prostoru rada, tijekom sata  proširujemo granice fizičke snage i izdržljivosti.
Cilj je isprva artikulirati i razdijeliti tijelo u svojevrsne mikro-dijelove, prije nego li se cijeli skupimo u jednu homogenu masu energije. Kada artikuliramo i otpustimo naše umove i tijela postajemo slobodni, receptivni za obnovu i reprogramiranje tjelesnog sustava. Novi poredak misli i nova artikulacija kretanja daje nam izbor u pokretu te ponovno uspostavljeno tijelo.
Igrom s organskim i anorganskim načinima kretanja, uz postavljen (nametnut) materijal te kroz subjektivnu percepciju samog plesača, gradi se tijelo koje je spremno naučiti i istražiti niz koreografiranih fraza utemeljenih na predmetnoj praksi.

 

 

BIOGRAFIJA /

LUCIJA ROMANOVA rođena je u Zagrebu. Završila Akademiju za Teatar i Ples u Amsterdamu. Tijekom studija surađuje s koreografima poput Liata Tamara Waysborta (ex Batsheva dance company), Julia Cesara Iglesiasa Ungoa (ex Ultima Vez), Milana Tomasika (Les Slovaks), Rosera Lopez Espinose. Nakon Amsterdama odlazi u London gdje surađuje s Jasmin Vardimon Company, Tribe company, Lila Dance Company, The Waldorf Project, a u SAD-u s Vim Vigor Dance Company (New York). Tijekom 2021. surađuje s kompanijom BODHI PROJECT i koreografima poput Adrienne Hod, Reut Shemesh, Paul Blackman & Christine Gouzelis (Juxsta) i Jan Lauwers.
Prvi autorski solo Spontaneously Vulnerable Experience stvara tijekom 2020. i 2021. godine u Hrvatskoj.
Predavačica je na plesnom festivalima poput Deltebre Dansa i b12 Berlin, dok kao gostujuća predavačica surađuje s Descalzinha Danza-om, beogradskom Institutom za umetničku igru, ljubljanskom Akademijom za ples, Zagrebačkim plesnom centrom, Ozora Festivalom, te na engleskim TripSpace, House Of Mass i Rambert Londonom. Tijekom 2022. surađuje s Theater Oberhausenom kao rehearsal director.