Natrag

SUVREMENE PLESNE TEHNIKE – JOVANA ZELENOVIĆ

Trening


Opis sata:
 
Fokus radionice je rad na osvještavanju vlastitog tijela i njegove težine u odnosu na ostala tijela u prostoru.
Kroz dinamički niz sekvenci baviti ćemo se različitim mehanizmima kretanja usmjeravajući posebnu pažnju na silu gravitacije kako bismo podrobnije razumijeli u kojoj nam mjeri ona pomaže i služi prilikom susreta s drugim tijelom.
Svjesnim usmjeravanjem, obustavljanjem i vođenjem pokreta istražiti ćemo kako što preciznije iskoristiti svoju energiju i snagu.
Drugu dio radionice posvet ćemo radu na partneringu.

 

Biografija:

JOVANA ZELENOVIĆ (1996.,Beograd) U ranoj dobi započela je trenirati različite sportove te glazbeno obrazovanje i sviranje klavira. Godine 2011. upisala je Školu za balet Lujo Davičo, smjer suvremenog plesa. Tijekom školovanja postala je članicom Plesne skupine BITEF u kojoj je nastupala u repertoarnim predstavama: Wising Machines i Ale i Bauci Isidore Stanišić, Birds Edwarda Kluga. Na Festivalu koreografskih minijatura za svoj je autorski rad dobila stipendiju za ljetni plesni seminar u Sloveniji. Godine 2015. započela je obrazovanje na SEAD-u, kao stipendistica, gdje je učila i surađivala s mnogim aktivnim i renomiranim umjetnicima, kao što su: Julyen Hamilton, Meytal Blanaru, Milla Koistinen, Lali Ayguade, Eleonore Valere Lachky, Jos Baker, Guy Nader i dr.
Kao samostalna umjetnica trenutačno je na turneji s predstavama Who Is Frau Troffea i Schon Anders autorice Ceren Oran. Od 2019. članica je Zagrebačkog plesnog ansambla.