Natrag

Suvremene plesne tehnike – Ema Crnić

Trening


Jutarnji treninzi za profesionalne plesače u kojima će naglasak biti na razvijanju jednostavnih alata iz raznih suvremenih plesnih tehnika kojima ćemo istraživati kontrolu i preciznost te opuštenost i kaos u kretanju.
Improvizacijskim vježbama i zadanom plesnom građom njegovat ćemo osjećaj dostupnosti mašti i tjelesnoj osviještenosti u jednakoj mjeri.

 

Ema Crnić profesionalna je plesačica iz Zagreba. Trenutačno djeluje na neovisnoj plesnoj sceni kao članica Udruge profesionalnih plesnih umjetnika Puls i jedna je od osnivačica mlade umjetničke organizacije Škvadra.
Plesno obrazovanje započinje u Školi suvremenog plesa Ane Maletić, nakon toga upisuje studij suvremenog plesa na plesnom odsjeku na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu na kojem stječe diplomu 2018. Nakon završenog studija plesa surađuje sa zagrebačkim i stranim koreografima kao izvođačica u projektima Opna (Irma Omerzo), Punopravno (Škvadra), Mass (Robert Clark u produkciji Koreokroja), Boli kolo (Petra Hrašćanec, Saša Božić), Ansambl (Jasna Vinovrški u produkciji SSP-a), Ne čujem te, mrak je (Škvadra), Poskočite anđeli (Rajko Pavlić), subverbal (produkcija Teatro Verrdi, Zadar), Kolo (Petra Hrašćanec i Saša Božić), Jogging Godard (Lara Badurina, Trafik).
Dobitnica je nekoliko nagrada, među kojima se izdvaja Dekaničina nagrada 2016/2017. za solo koreografiju Jendvatričetiripet. Posljednja je nagrada za najperspektivniju mladu plesnu umjetnicu u sezoni 2018/2019. koju su joj ove jeseni dodijelile strukovne udruge Republike Hrvatske.
Polazila je radionicu Stories in Movement na Međunarodnom festivalu plesnog filma u Bukureštu 2018. te posljednjih četiriju godina radionice StreamZadar na kojima se susretala s plesnim umjetnicima poput Mateja Kejžara, Davida Hernandeza, Ive Hladnik, Sanne Myllylahti, Francesca Scavette i drugih.
Njezin prvi plesni film Svaki svaki dan nastao je u sklopu kolegija Istraživački projekt 1 i 2 na trećoj godini izvedbenog smjera studija plesa na Akademiji dramske umjetnosti, a dosad je prikazan na 10. festivalu Monoplay u Zadru i festivalu Barutana 018 u Osijeku 2018.