Natrag

Što je tijelo? – radionica Israel Aloni – 20. Queer Zagreb

Radionica


Što je tijelo
Plesna radionica
Voditelj: Israel Aloni / ilDance (Švedska)

     
Uobičajeno zapadnjačko poimanje tijela, bilo kojeg tijela, veoma često podrazumijeva njegov jasan početak i kraj. Mentalne i tjelesne granice između tijela i njegove okoline u plesnoj praksi pokazuju se, naprotiv, kao mutne i promjenjive. Kakav fizikalni, dramaturški i izvedbeni potencijal može proizaći iz takve spoznaje o tijelu bez granica – queer tijelu – u kontekstu plesa i performansa?
Israel Aloni predstavit će polaznicima autorsku plesnu, istraživačku i pedagošku praksu The I. Aloni Experience temeljenu na pokretu, psihologiji i filozofiji, a nastalu u svrhu mentalnog i tjelesnog osnaživanja plesnog iskustva.

Israel Aloni umjetnički je direktor i osnivač ilDancea, neovisni koreograf, plesni pedagog, izvođač i pisac. Nakon školovanja u Tel Avivu i Giv’atayimu, kao izvođač surađuje s brojnim svjetski priznatim koreografima u Izraelskom baletu i suvremenoplesnoj skupini Kibbutz. Od 2002. do 2017. godine član je plesne skupine GöteborgsOperans u Švedskoj u kojoj sudjeluje kao autor i izvođač u bogatu repertoaru skupine. Aloni razvija vlastiti koreografski vokabular na kojem temelji i pedagoške metode. Diljem svijeta predaje i surađuje s profesionalnim plesačima te studentima plesa, na neovisnoj sceni te institucionalno: Regionteater Väst, Norrdans, Sasha Waltz & Guests, NAROPA, Plesna skupina Sydney, Estonski nacionalni balet, Litvanska akademija za glazbu i kazalište i MAPDance Chichester.

Radionica je namijenjena plesačima, izvođačima, studentima plesa i svima zainteresiranima.
Broj sudionika je ograničen. Prijavu za sudjelovanje potrebno je poslati do 23. svibnja na mail: domino.produkcija@gmail.com, s napomenom “Prijava na radionicu What is a body.”
Cijena: 150 kn