Natrag

Radionica: GAGA/DANCERS Open Class / Ian Robinson

Radionica


Lokacija: Zagrebački plesni centar, Ilica 10 – crni studio
Vrijeme: Sub. 13.5.2023. / 17-18.15 h (trajanje: 1 h 15 min.)

Gaga učitelj: IAN ROBINSON

Gaga/dancers clas produbljuje svijest plesača i plesačica o neposrednim fizičkim senzacijama, proširuje dijapazon dostupnih opcija pokreta te pospješuje njihovu sposobnost moduliranja vlastite energije i upotrebe ekspolozivne snade obogaćujuči pritom plesačevu kvalitetu pokreta širokim rasponom tekstura. Class upogonjuje specifičan vokabular i vještine prethodno stečenog znanja i iskustva samog plesača, a ispreplitanjem i uslojavanjem usvojenih plesačkih vještina s Gaga zadacima plesačima se predstavljaju novi izazovi – tijekom sata Robinslon potiče plesače da posjete i otkriju za njih još nepoznata mjesta i načine kretanja otključavjući time beskrajne mogućnosti izvedbe.
Plesače/ice se potiče da svoje sudjelovanje i uloženi trud povežu s užitkom te da otkriju vrlinu vrckavosti (the virtue of silliness).

Napomena: Class je namijenjen školovanim plesačima i plesačicama te osobama koje se aktivno bave plesom i izvedbenim umjetnostima, uzrasta 18+.
Broj sudionika je ograničen (max. 25 osoba).

Program je besplatan.
Prijave do pet., 12.5.2023. (18 sati), via info@zagrebackiplesnicentar.hr, s naznakom “Gaga/dancers class”.
Prilikom prijave molimo pošaljite sljedeće podatke: ime i prezime, godine, podatke o plesnom iskustvu, kontakt podatke.

Program se realizira uz potporu Veleposlanstva Države Izrael u Hrvatskoj.

Više o Gaga učitelju:

IAN ROBINSON je rođen u Bangoru, Maine SAD. Usavršavao se u Robinson Balletu i diplomirao na Umjetničkoj školi Tisch Sveučilišta u New Yorku. Ian pleše s raznim kompanijama i sudjeluje u različitim projektima, uključujući Mikhail Baryshnikov’s Hells Kitchen Dance, Complexions Contemporary Ballet, Les Ballets Jazz de Montreal, Sydney Dance Company i Aszure Barton & Artists, prije nego što se 2009. pridružuje Batsheva Dance Company. Sve do 2017. Ian je ondje ostvaruje svoj angažman punog radnog vremena pod umjetničkim vodstvom Ohada Naharina. Ian se otad nastavlja samostalno razvijati kao plesač, kreator, učitelj i videograf. On je certificirani Gaga učitelj, postavlja Ohadova djela i vodi tečajeve i radionice za plesne zajednice diljem svijeta.

Više o Gaga metodologiji potražite na poveznici.
Gaga Language Movement zapratite na Facebooku i Instagramu.

 

Fotografija: Gadi Dagon