Natrag

Program Svjetskog dana plesa / UPUH: DANCE OFF, suvremene plesne tehnike – Alexandra Madsen

Trening


U okviru suradnje Udruge plesnih umjetnika Hrvatske – UPUH i Zagrebačkog plesnog centra povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa 2023., u subotu, 29. travnja, u jutarnjim i ranopopodnevnim satima, u bijeloj dvorani ZPC-a održavaju se besplatne plesne radionice.

Više o radu Udruge potražite na mrežnim stranicama UPUH-a (putem poveznice).

Plesan nam Svjetski dan!

DANCE OFF – suvremene plesne tehnike

Voditeljica: Alexandra Madsen
Vrijeme: 29. travnja 2023., 10-11:30 h
Mjesto: Zagrebački plesni centar, bijeli studio
Organizacija: UPUH u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom

Prijave do 27. travnja na: upravni.odbor.upuh@gmail.com

OPIS /

Dance off nudi dinamično i kreativno okruženje za plesače/ice koji žele istraživati i proširiti svoje vještine istovremeno potičući osjećaj zajedništva i uživanja u iskustvu kretanja! Radionica se temelji na principima release tehnike istražujući spektar organskog, ekspresije i muzikalnosti. Koristeći protočnu i ritmičnu energiju, ova radionica se gradi oko uzbudljivih kombinacija i koordinacija s naglaskom na inicijaciju, težinu i dinamiku pokreta. Radionica je otvorena za sudionike 14+ godina (srednji i napredni stupanj).

 

BIOGRAFIJA /

ALEXANDRA MADSEN diplomirala je Dramaturgiju izvedbe i završila BA studij Suvremenog plesa- nastavnički smjer na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Usavršavala se u Hrvatskoj i inozemstvu kod renomiranih plesnih pedagoga u različitim plesnim praksama (Laban Center London, ImPulsTanz). Od 2009- 2016 bila je stalna članica Zagrebačkog plesnog ansambla surađujući s mnogim domaćim i inozemnim koreografima. Istodobno je razvijala vlastitu umjetničku praksu istražujući proširene oblike izvedbenosti i koreografije osnivajući umjetničku organizaciju MasaDanceCompany s Ognjenom Vučinićem. Kao autorica ostvarila je brojne zapažene predstave: TI, ONA, RAVE (ON)!). Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2014. za najbolje plesno ostvarenje u predstavi „Hermafroditi duše“ Žaka Valente, a kao koreografkinja, dobitnica je „Nagrade za najperspektivnijeg mladog koreografa” 2004., “Nagrade kritike na Festivalu koreografskih minijatura“ 2011. u Beogradu i Grand Prixa na 6. Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru za predstavu „TI“. Kao plesna pedagoginja vodi plesne radionice u Hrvatskoj i u inozemstvu suvremeni ples, partnering i improvizaciju. Radi i kao nastavnica u Srednjoj školi za suvremeni ples Umjetničke škole Franje Lučića u Velikoj Gorici a stalna je suradnica i predavačica na Institutu za umjetničku igru u Beograd na BA i MA studijima Suvremenog plesa. Živi i radi u Zagrebu.

Fotografija: Neven Petrović