Natrag

Program Svjetskog dana plesa / UPUH: KONTAKT IMPROVIZACIJA – Iva Hladnik

Trening


U okviru suradnje Udruge plesnih umjetnika Hrvatske – UPUH i Zagrebačkog plesnog centra povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa 2023., u subotu, 29. travnja, u jutarnjim i ranopopodnevnim satima, u bijeloj dvorani ZPC-a održavaju se besplatne plesne radionice.

Više o radu Udruge potražite na mrežnim stranicama UPUH-a (putem poveznice).

Plesan nam Svjetski dan!

KONTAKT IMPROVIZACIJA

Voditeljica: Iva Hladnik
Vrijeme: 29. travnja 2023., 12-13:30 h
Mjesto: Zagrebački plesni centar, bijeli studio
Organizacija: UPUH u suradnji sa Zagrebačkim plesnim centrom

Prijave do 27. travnja na: upravni.odbor.upuh@gmail.com

OPIS /

Tijekom radionice bavit ćemo se temeljnim principima kontakt improvizacije ali će posebna pažnja biti posvećena i istraživanju nepoznatog prostora iza nađihleđa. Promotrit ćemo raznovrsne principe i puteve koji uključuju ovu novu dimenziju i omogućuju da ples ostane dinamičan i nepredvidljiv. Poigrat ćemo se vježbama koje ispituju naše povjerenje te istražiti tehnike upravljanja vlastitom i tuđom težinom. Tijekom radionice uvest ćemo skok i let kao dodatne dimenzije plesa u svijetu u kojem glava i stopala konstantno mijenjaju svoje pozicije. Radionica je otvorena za sve bez obzira na prethodno znanje/iskustvo.

 

 

BIOGRAFIJA /

IVA HLADNIK se godinama bavi suvremenim plesom, jogom i argentinskim tangom. Kontakt improvizaciju uči s Andrew Harwoodom, Charlie Morisseyem, Kirstie Simpson te Danielom Wernerom i Joergom Hassmannom. Od jeseni 2014. predaje Kontaktnu improvizaciju na Odsjeku plesa Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirala je engleski i talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

Fotografija: Neven Petrović