Natrag

MOVING BETWEEN THE WORLDS – Hannes Langolf

Radionica


Kretanje između svjetova Hannesa Langolfa

Tijekom intenzivnih trodnevnih treninga pokreta, izvedbene strogoće, fizičkih detalja, zaigranosti i istraživanja glasa Langolf će polaznicima prenositi svoje iskustvo izvođenja, stvaranja i poučavanja. Svakog dana radionica se sastoji od tjelesnog treninga, vokalne prakse, kazališnih situacija, igara i kreativnih zadataka. Kreće se u trokutu znanja, instinkta i emocija, stalno pregovarajući o kompleksnim idejama. Pitanje je kako se kretati između doslovnog i apstraktnog kad tražimo tjelesnost koja se može ukorijeniti u izražavanju, ali i nadići očito. Radionica je namijenjena znatiželjnim plesačima koji žele propitati svoju izvedbenu praksu, svoj tjelesni rad, istražiti povezanost značenja i pokreta i unaprijediti tjelesni, vokalni i kazališni rad.

Hannes Langolf londonski je izvođač i koreograf. Tijekom karijere surađivao je s umjetnicima i skupinama poput Williama Forsythea, Angelina Preljocaja, Waynea McGregora, Akrama Khana, Fabulous Beast i Punchdrunk, da nabrojimo samo neke. Godine 2007. pridružio se fizičkom kazalištu DV8, sudjelujući u hvaljenim produkcijama Lloyda Newsona Da budem iskren s tobom (2007–2009, nominiran za nagradu Olivier) i Možemo li razgovarati o tome? (2010–2012). U predstavi John (2014) tumačio je naslovni lik. Te je godine imenovan kreativnim suradnikom u DV8. Upravljao je turnejom nove verzije DV8-ova filma Enter Achilles (2019/20, u produkciji Rambert & Sadler’s Wells).
Kao samostalni umjetnik koreografirao je i režirao dvije cjelovečernje predstave, Dandelion (s Ermirom Goro za Kulturni centar Onassis u Ateni) i Unruhe (za plesnu skupinu Susanne Linke i s njom), te više kraćih djela za skupinu The London Eye, Münchenski plesni festival, London Contemporary Dance School, Verve i druge.
Vodi međunarodne radionice plesa i fizičkog kazališta. Bio je član kolektiva 50 međunarodnih umjetnika iz 29 različitih zemalja koji su deset tjedana intenzivno surađivali s Davidom Zambranom u Kostariki 2010. Tada je iskusio filozofije flying-low i passing through i uključio ih u vlastiti umjetnički rad i poučavanje. Certificirani je učitelj joge, završio je trening pod vodstvom Cat Alip-Douglas i Phila Douglasa u poznatoj londonskoj školi joge Sangyé. The Hospital Club London 2015. svrstao ga je među 100 najutjecajnijih i najinovativnijih ljudi koji rade u britanskim kreativnim industrijama.
Za više informacija posjetite: www.hanneslangolf.com