Natrag

Sven Bahat – trenKI

Trening


trenKI

Proučavamo efikasan i zdrav način kretanja s pomoću osnovnih principa: puzanje, stajanje, hodanje, trčanje, skakanje, razlažemo osnovne principe te ih proširujemo u dinamične i eksplozivne sljedove i oblike kretanja, samostalno i u paru.
Kada i gdje započinje pokret? Kako održavamo efikasnost kretanja? Kako vodimo tijelo i pokret? Proučavamo kako usmjeravamo, vodimo i upotrebljavamo kinestetičku energiju u kompleksnijim i dinamičnijim oblicima kretanja, dinamičnim padovima, skokovima te brzim promjenama prostornih razina kretanja.
Guranje, povlačenje, vođenje, praćenje i promjene namjere osnovni su principi koje primjenjujemo i kojima mijenjamo intenciju unutar zadanih okvira kretanja.
Osvještavamo nagibe tijela izvan osi težišta kretanja te se koristimo tim nagibima za generiranje kinestetičke energije u vođenju tijeka pokreta, akceleraciju i povećanu efikasnost promjena težine.
Promatramo, testiramo i propitkujemo tijelo i svijest, stabilnost i spremnost na promjenu položaja i raspodjele težine.
Promatramo tenzije u tijelu, uklanjamo nepotrebnu napetost u mišićima i usredotočujemo se na aktivaciju i jačanje centra i mišića koji su glavni pokretači te mišića koji podupiru zadane kretnje.
U radu u paru promatramo kako naše kretnje i dodir utječu na partnerovo tijelo i pokret primjenjujući neke od principa komunikacije dodirom razvijene u disciplini aikido.

Trening je zamišljen za različite razine razumijevanja tijela i pokreta, od rekreativnih plesača i sportaša do profesionalnih.

Sven Bahat (Zagreb, 1988), koreograf, plesač, učitelj plesa, trener pojedinačnih programa fitnessa.
Studirao plesnu umjetnost na akademijama CODARTS (Nizzemska) i PARTS (Belgija). Educirao se za trenera pojedinačnih programa fitnessa u instituciji INstructus.
Tijekom studija sudjeluje u međunarodnim projektima poznatih svjetskih koreografa i skupina (Sidi Larbi Cherkoui: Babel, Ultima Vez: Hands, David Zambrano: Passing Through, Rosas: Drumming).
Autor je suradničkih projekata koje je financiralo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske: Razgovor sa ? (Porto Morto, Dawid Lorenc, Lovro Krsnik), #notreal (Roko Crnić), iBody (Olga Milisavljević), WTV (Liberdance), Virtual Performing (Ekscena), id (Budna) i drugo.
U suradnji s Ekscenom osnovao platformu za plesno istraživanje i treninge za plesače Ekstraining.
Predaje improvizaciju, instantnu kompoziciju, plesne tehnike, kondicijsku pripremu u Hrvatskoj i inozemstvu, provodi programe fitnessa i treninge za profesionalne plesače i rekreativce.
Od 2018. aktivni je član Aikido društva Zagreb u kojem se posvećuje razvoju tijela i uma s pomoću discipline aikido te razvija novi sustav kretanja, vježbanja nadahnut borilačkim vještinama i plesnim tehnikama.