Natrag

SUVREMENE PLESNE TEHNIKE – MARTINA TOMIĆ

Trening


Opis / 

Polazeći od pretpostavke da je ples neuhvatljiv, tražit ćemo na koji način možemo pronaći kontinuitet i ekstenziju pokreta u njegovoj svjesnosti i imaginarnosti.
Satovi počinju zagrijavanjem kroz somatske prakse disanja, yoge i DNS-a te se dinamiziraju kroz improvizacijske i kompozicijske prijedloge. Izradit ćemo vlastiti kolažni imaginarij kvaliteta, ritma, prostora i vremena učeći razne igre, izvodeći grupne i solo vježbe za bogaćenje plesnog vokabulara, otvarajući prostor imaginacije kroz tehnike zaustavljanja i osluškivanja pokreta proizašle iz pauza i njezinih sinonima.

 

Biografija /

MARTINA TOMIĆ na plesnoj sceni djeluje kao autorica, plesačica i pedagoginja.
Sudjeluje u brojnim plesnim produkcijama i predstavama, surađuje s mnogim koreografima, ansamblima i neovisnim produkcijama. Od 2011. članica je Studija za suvremeni ples. Jedna je od osnivačica udruge Tras studio i umjetničke organizacije Genijator. Od 2018. do 2020. djelovala je kao predsjednica Udruge plesnih umjetnika Hrvatske.
Završila je 200-satni učiteljski program joge koju prakticira i predaje nekoliko godina, prvi modul DNS-a, studij novinarstva te nastavnički smjer suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
Uživa u spoju plesne pedagogije i koreografije te drži satove i radionice istražujući vlastite i suradničke prakse slušanja i pisanja.