Natrag

GLAS KAO TIJELO – Lucija Barišić – FESTIVAL PERFORACIJE

Radionica


Radionica Glas kao tijelo

Prijavu za sudjelovanje potrebno je poslati do 1.7. na mail perforacije@gmail.com

Kotizacija: 100 kuna / dan

 

Kako pričati o glasu, a ne spomenuti tijelo i osobu, jedno bez drugog, bez trećeg ne ide jer je neodvojivo.

Svatko od nas ima specifičan glas, samo njemu svojstven, u tome je i sva ljepota igranja s glasom, izražavanja glasom, vikanja, šaputanja, pričanja, pjevanja, tuljenja, skvičanja, jaukanja, plakanja, kreštanja, mrmljanja, piskutanja, režanja…

Kroz raznovrsne pristupe i vježbe za glas i tijelo igrat ćemo se, pronalaziti neotkrivene ili sakrivene prostore u tijelu odakle glas izlazi ili ima tu potrebu. Učit ćemo se prihvaćati vlastite ali i tuđe glasove, koji odzvanjaju u nama. Učit ćemo se biti sa sobom i izraziti to kroz glas. Dopustit ćemo si malo više nego što mislimo da smijemo, možda i zaurlati ili zajecati. I pjevat ćemo si tim glasovima ili biti u tišini i samo slušati što nam oni sve govore.

Lucija Barišić kroz godine je imala priliku raditi s raznim ljudima koji se u svom radu bave kako tijelom, tako i glasom i pjevanjem, poput Anne Marie Blink, Irene Tomažin, Thomasa Richardsa, Ang Gey Pin, Armanda Schiffinija, Nhandan Chirco, Male Kline i Richarda Nioczyma, koji su joj otkrivali razne pristupe i puteve u radu s glasom. Taj rad bi htjela podijeliti s vama.

Za radionicu ponesite ugodnu odjeću u kojoj se možete slobodno kretati i bocu vode.

Lucija Barišić (Zagreb, 1983.) diplomirala je glumu i lutkarstvo na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Educira se na brojnim radionicama te sudjeluje u umjetničkim rezidencijama i projektima posvećenim istraživanju različitih metodologija rada iz područja glume, glasa i pokreta u Hrvatskoj i inozemstvu pod vodstvom umjetnika i pedagoga poput Tomija Janežića, Male Kline, Thomasa Richardsa, Nhandan Chirco, Janeza i Andreja Vajevca, Scott Fieldinga, Velimira Veleva, Slobodana Beštića, Zijaha Sokolovića i drugih. Od 2003. kroz rad s umjetnicama Anne-Marie Blink, Irenom Tomažin, Svetlanom Spajić i Ang Gey Pin intenzivno se bavi istraživanjem glasa i vokalne ekspresije te samostalno i u suradnji s drugim umjetnicima vodi radionice glasa. Kao glumica surađivala je na kazališnim projektima u HNK Osijek, En Knap-u, Kerempuhu, Maloj sceni, Teatru &TD, Gavelli, a 2015.g. u Kazalištu KNAP postavila je svoju prvu autorsku predstavu “Crno-bijelo”. Surađuje i na filmskim projektima, većinom nadolazeće generacije filmskih redatelja. 2020.g. započinje edukaciju za psihodramskog terapeuta u Centru za psihodramu Zagreb. Trenutno je u pripremi nove autorske predstave „Final Act“ u Zagrebačkom kazalištu mladih.