Natrag

CAROLING, radionica glasa i pokreta – Valentina Miloš

Trening


CAROLING, radionica glasa i pokreta / u okviru predstave Caroling Petre Hrašćanec
– UO 21:21

Termin: subota, 9. prosinca 2023., 17–18.30 h
Lokacija: Zagrebački plesni centar, sivi studio
Trajanje: 90 min.

Voditeljica radionice: Valentina Miloš

Program je besplatan.
Broj sudionika je ograničen, maksimalno: 15 osoba
Radionica je namijenjena mladim (16+) i odraslim osobama zainteresiranima za plesnu umjetnost, polaznicima plesnih tečajeva i njihovim voditeljima, nastavnicima koji u okviru slobodnih aktivnosti vode plesnu edukaciju.

Polaznici radionice ostvaruju posebnu pogodnost kupnje 2 x ulaznice za predstavu Caroling, koreografkinje Petre Hrašćanec, po posebnoj cijeni od 11 Є.
Pogodnost se odnosi na ulaznice za prosinačke i siječanjske izvedbe predstave u Zagrebačkom plesnom centru.

Prijave do četvrtka, 7. prosinca 2023. (do 16 sati) putem info@zagrebackiplesnicentar.hr, s naznakom „radionica CAROLING ”.
Prilikom prijave molimo pošaljite sljedeće podatke: ime i prezime, dob, ukratko o eventualnom prethodnom izvedbenom iskustvu te kontaktne podatke.

____________________________________________________________________

 

OPIS / 

Metodološki radionica nudi usvajanje alata kojima definiramo kretanje u suvremenom plesu i osvještava načine stvaranja pokreta te kreativnog izražavanja u plesu, a temelji se na isječcima iz predstave Caroling. Osim toga, radionica se bavi glasom i pokretom te polazi od vježbi disanja kao uvođenja polaznika u rad s glasom, uz objašnjenje anatomije glasa s obzirom na respiratorni sustav i govorne organe.
Radionicom se želi lokalnu publiku upoznati sa suvremenim plesom i pokretom, kako da pokretom iskaže emociju i neverbalnu poruku te joj tako omogućiti (bolje) razumijevanje suvremenoplesnih programa. Suvremenoplesna izvedba može osvijestiti kretanje u okviru vlastitih mogućnosti sudionika, pojedinačnih rješenja te navesti na maštanje nekog novog i drugačijeg imaginarnog prostora izvedbe.

Radionica je osmišljena u okviru projekta 21 uputa za ples, Umjetničke organizacije 21:21.

BIOGRAFIJA / 

VALENTINA MILOŠ (1995.) plesna je umjetnica koja djeluje u Zagrebu. Godine 2018. završava preddiplomski studij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Iste godine upisuje Akademiju dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, smjer suvremeni ples, što završava 2021. te dobiva Dekaničinu nagradu Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu za izrazito maštovita i originalna rješenja u izvedbenom projektu na specifičnoj lokaciji poKraj i Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu za veliki timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora u umjetničkom području za organizaciju i izvedbu studentskog festivala PlesADU 2021.). Iste godine svoj završni rad l (s) izvodi na festivalu Improspekcije. Od završetka studija asistentica je na ADU-u u sklopu kolegija Suvremene plesne tehnike.

Kao važnije izdvaja izvedbe u predstavama: Redukcija (2023.) Irme Omerzo, Caroling (2022.) Petre Hrašćanec, Da nam padne rosna kiša (2022.) Mije Štark te Translations (2022.) Naomi Brand. Sudjeluje u projektu Bez naziva Tome Savića-Gecana na 59. Venecijanskom bijenalu 2022., a u Ljubljani 2023. izvodi grupnu izvedbu EXIT u koreografiji Deborah Hay u sklopu projekta Koreografski obrat #7: Susret s Deborah Nomadske plesne akademije Slovenija. Iste godine u Zagrebačkom plesnom centru s plesnim umjetnicama Ivanom Bojanić i Anikom Cetinom održava javnu prezentaciju projekta Lab of Labor. Autorski blisko surađuje s Anikom Cetinom baveći se virtuoznošću suvremenog plesa i mogućnošću njegova konceptualiziranja unutar kazališnog nasljeđa. Ova: Misericordia njihova je prva koautorska plesna predstava (2023.)

__

Program se realizira uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
Radionica se izvodi u okviru programa razvoja plesne publike Zagrebačkog plesnog centra – Plesonauti 2023.

__

Fotografija: Iz arhiva ZPC.