Natrag

Body Wellness – Martina Nevistić Vukobrat

Trening


OPIS /

Tijekom ovih pet dana bavit ćemo se različitim pristupima tijelu kroz improvizaciju, jogu, meditaciju, masažu.
Krenut ćemo od skeleta i njegove logike produljivanja, pretapanja, mekoće, ekstenzije, brzine, snage. Razmotrit ćemo odnose dijelova tijela, polazeći od tijela i prema tijelu, s obzirom na pravocrtnost, krivulje, različite kvalitete kretanja, a zatim i odnose prema prostoru oko sebe. Istraživat ćemo kretanje putem različitih planova tijela – frontalnog, poprečnog, sagitalnog, te prema odnosu polaganja dijelova tijela u prostor.
Nastavit ćemo s radom na dinamici pokreta u različitim prostornim razinama, ulazeći u domenu vlastite inovativnosti. Tražit ćemo načine kako najučinkovitije angažirati tijelo u odnosu na druge ljude u prostoru.
Radit ćemo na individualnim potrebama tijela kako bi pokrenuli protok energije, povećali osvještenost i radili na centriranju.

 

BIOGRAFIJA /

MARTINA NEVISTIĆ VUKOBRAT, rođena 1983. u Zagrebu, bavi se autorskim radom na području plesne izvedbe i multimedije te organizacijom. Diplomirala je organizaciju i menadžment na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te ples na Salzburškoj eksperimentalnoj akademiji (SEAD) u Austriji. Sudjelovala je u međunarodnim programima Nomadska plesna akademija (2009) i Communicating Dance (2014–2015). Od 2009. do 2017. bila je članica Zagrebačkog plesnog ansambla. Također, bavi se pedagogijom iz područja suvremenog plesa i vinyasa yoge te prenatal i postnatal yoge (RYT200- Yoga Alliance, Sangha Yoga Studio Zagreb, RYT85 Spanda Yoga Institut and Sound Therapy and Sound Healing). Od studenog 2016. vodi plesni program u prostoru Zagrebačkog plesnog centra.